Fascinuje mě, jak velké firmy vydírají nejen stát, kraj, obec, ale taky dodavatele.
Kurvafix, jak si někdo může myslet, že naše samosprávy mají možnost něco ovlivňovat. Nadnárodní podniky si tu dělají co chcou a není síly je dotlačit k nepřekračování zákonů, protože drží pod krkem státní správu udržením zaměstnanosti. Zkrátka když krachuje malý podnik, je to věc jejich majitelů. Když by mla krachnout ocelárna v Košicích, je to starost slovenského Štátu, tak ať kurva sanuje "podnikatelské problémy" majitelů. Ať přispívá na platy dělníků. Pánové neoliberálové, jak tu někteří jste, co na to říkáte?
Kurvafix, jak je možné, že státy opakovaně "zachraňují" automobilky (Peugeot a Renault už asi 3x, Opel, Vauxhall, Chrysler atd...), ocelárny, textilní fabriky a nakonec i fotbalové kluby, a ty co to potřebují nejvíce - banky. Zkrátka soukromé podniky, které na nás jebou o zisk se s námi nedělí, optimalizují si daně a management si platí ve své "vlastní zemi",...
Jsem se trošku nasral a úplně odbočil od tématu. U nás v regionu existuje mimo jiné huť, která se jmenuje Nová Huť. Pod názvem NHKG ji na brigádách a zdarma budoval i můj děda, který následně na "své" válcovně strávil mnoho let. Je moderní mluvit o tom, jak komunisti "ukradli" fabriky. Mému dědovi "kapitalisti" ukradli jeho díl NHKG. A co s ním udělali? Nechali ho totálně padnout, aby ho za pusu prodali tomu Lančmítovi kMittalovi, za kterým stojí Kapisovi oblíbení Ročildi a Rokefeleři. A jak se chová kMittal? Tak jako správný kapitalista - tlačí na státní správu: "Neotravujte mě příloš z ekologizací, nechte mě vyvážet nerozdělený zisk za hranice (okrádat náš stát), a nenuťte mě investovat ani korunu do Huťe" V případě problému a nižšího odbytu oceli se "postarejte" o vaše lidi, jinak prchneme do Polske(!) bo tam po nás nic nechtějí. Ani ekologizaci, ani investice ani nám nekecají do toho, co děláme ze ziskem a navím mají poláci ještě mají nižší platy, než vy lůzo moravskoslezská - tak nás milí politokové neserte, nebo to tu zabalíme.
Ale ani to kurva nestačí! Na území Nové Huti Klementa Mittala panují JEJICH VLASTNÍ ZÁKONY! Nová huť je stát ve státě, superfašistické mini knížectví, kde jako dodavatel okamžitě pozbýváte jakákoli lidská práva! Schválne jsem Vám "vystřihnul"
tabulku POKUT, která je součástí každé smlouvy, podepsané s Mittalem.
Nejde o to, že by si investor nemohl stanovit "svá" pravidla ve svém objektu, jako nejvyšší povolenou rychlost, nebo nulovou toleranci k alkoholu. Jde o to, že proti výroku mittalácké ostrahy NEEXISTUJE ODVOLÁNÍ! Není žádný soud, žádná komise, nic! Ostraha tě "usvědčí" z porušení jednoho z mnoha pravidel (tabulka je jen minivýčet) a ty si můžeš tak akurát valit koňa! Superfašizujícím doplňkem letošního roku je položka - konflikt s ostrahou - 2000Kč!!! Takže se proti jejich výroku nemůže člověk ani ohradit, neb mu přišijou další dva litry navrch!!! A z našich dlouholetých zkušeností víme, že mittalácká ochranka je složená ze samých buzerantů (od slova buzerovat), kterým manželky doma soustavně nedávají (tohle je zřejmě jedno ze dvou přijmacích kriterií, to druhé je, že zájemce o místo musí být prokazatelně píčus).
Jasně, podle principu (prakazatelně neexistujícího) volného trhu mi můžete říci, že když nechci, tak tam nedělám. Průser je v tom, že na Mittalu je přímo závislá spousta regionální dodavatelů a ičařů, kteří zkrátka nemají na výběr, takže se musejí nechat každodanně šikanovat tímhle fašistitckým ministátem!!! Tohle je fakt na posrání a nikdo s tím za stávající situace nic neudělá, i kdyby fakt chtěl!