deus:
Zeptej se dinosaura jak bude vypadat člověk!
Ale základní rysy jsou jasné:
Naplňování reálných potřeb, odměňování podle zásluh, zdroje ve státních rukou...
Dále bankovní poplatky. Z bankovních účtů, za které se platí, mám osobní v ČSOB a dva podnikatelské v RB (eBanka), k těmto účtům dohromady 5 karet (RB má extra internetové). Za poplatky, vedení, karty, výbery atd. platím cca 30 tisíc ročně (na podnikatelském mám velké transakcí). Vše to postupně ruším a budu používat mbank a FIO.
mBank jsem si zřizoval jako jeden z prvních zákazníků, jsem celkem spokojený, jen jejich platební karta stála (stojí?) za hovno, v Kanadě a USA jsme měli velké problémy s akceptací mbankové VISA karty v obchodech. V Kanadě s ní v podstatě nešlo platit, snad jen ve Starbucks fungovala.
FIO účet jsem si zřídil letos pro sebe i pro firmu a jsem totálně nadšen. FIO je punkáčská záložna (vklady jsou pojištěny do 50k EUR v plné výši ? stejně jako u banky), hackujou systém kde to jde ? pro EUR platby mám slovenský IBAN (protože mají banku na Slovensku), karty jim vydává ČSOB, atd. Jejich zaměstnanci (alespoň v pobočce) na Andělu jsou neuvěřitelně kompetentní, dokáží odpovědět na jakoukoli otázku a chodí ve sportovním oblečení, což je mi u bankovních úředníků sympatické. Navíc mi přijde, že s ničím zbytečně nebuzerujou, ale zároveň nemám pocit, že by byla banka nebo internetbanking nebezpečné.
Třeba v ČSOB si mě u hotovostních výberů vychutnávají, že si nepomatuju 10 let starý podpisový vzor (i když mě de-facto autorizovali přes občanku). FIO rozhodně doporučuju, jediné za co platím, je 25 czk / měsíc za embosovanou kartu ČSOB (které stojí mimochodem v ČSOB 2x tolik).
Po | Ut | St | Ct | Pa | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
27 | 28 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 |
06 | 07 | 08 | 09 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 |
Corrected by Deus - the first AI dictionary |