kadak
*new*
10.12.2014 09:27:07 ( 86094 )
Sorry, spletl jsem se, myslel jsem na psa vodícího, pouze pro slepce,...
Ale o to nejde. Jde o to, že pořád dokola používáš D-FEBCE mantru o zlodějském státu a přerozdělování, označuješ "sraní se do všeho možného" jakožto klíčovou aktivitu státu a žiješ v bláhové a pro mě nepochopitelné, absolutně nepochopitelné představě, že když stát "neukradne" 2/3 toho co "vyděláš", že ti to zbude...
Tohle je tak strašně neuvěřitelné naivní, že mám strašné potíže, nebýt sarkastický. Proč by ti ty hodnoty soukromý sektor měl nechat, když už teď víme, že jeho přerozdělování je nejnerovnější v celé historii lidstava. 2% vlastní 50% všeho. Tohle přerozdělení platí i za situace, kdy se 2/3 toho co "vyděláme" dají na hromadu, valná část se z toho použije na důležité věci a nemalá část se "rozkrade". Kdo ji rozkrade? To stát "chodí na golf"? Stát si "kupuje jachty"? Ne, ale stát například zaměstnává ve "veřejném sektoru" všechny ty, kteří už například kvůli vyspělým technologiím a automatizaci nemají místo ve výrobě...
Už jsme se učili, že stát oproti soukromému sektoru, může (a musí) "podnikat" bez tvorby zisku. Zkrátka dělat obecně prospěšné činnosti. Tak by mě zajímalo, kdo a z jakého důvodu, by z těch co už nyní vytváří penězotoky ze státního do vlastní kapsy začal alespoň ve stejném objemu činit ty neziskové "podniky", po tom co by jsme do státního neodevzdávali ty 2/3.
To je totiž klíčová myšlenka. Oni to rozkrádají už nyní ze státní hromady a ty bys jim to naservíroval rovnou?! Neuvěřitelné.
Jsem otevřen jakékoli hlubší debatě, a jsem ochoten pokusit se odpovědět na jakýkoli dotaz. Ale už nebudu diskutovat (pořád dokola) na fráze typu - "stát ukradne", nebo "minimální daně", neřku-li "minimální stát" - pokud sami nevíme, co to vlastně znamená.
Co to vlastně znamená? Minimální daně, minimální stát a stát ukradne? To by mě zajímalo.