kadak
*new*
19.11.2010 16:37:35 ( 43017 )
Tak a teď mne zabte.
Stát je instituce, která sdružuje lidi stejného občanství na konkrétním území vymezeném přirozenými nebo politickými hranicemi. Píšu to proto, že mi připadá, že si to často neuvědomujete, při svých komentářích (zejména deus a jeho zvolání). To co se deusovi nelíbí (nerozumím té šedesátce a v tomto jsem na straně Policie) na státu není problém státu jako takového, ale jednoznačně vlády. A kvalita vlády je problém systému, společensko politického. V demokracii, jak někteří rádi nazývají destruktivní kapitalismus ve kterém žijeme se bohužel jiného typu vlády dočkat nemůžeme. Nejde to, narazili jsme na jeho hranice. Jediným měřítkem je zisk. Vládne kapitál. Lidé chodí k volbám jen a jen na základě reklamy, to se snad shodneme. A reklamu takového rozsahu aby byla platná si mohou dovolit jen a jen ti nejbohatší. Přes úplatné politiky vytvořili mafiánskou strukturu přes kterou se k moci nikdo slušný nemůže dostat. Zdaleka to není jen u nás! To ne! Je to všude, kde vládne kapitál úplně stejné! Co vám říkají jména jako Bush, Sarkozy, Berlusconi,?
Řešením je změna systému na systém sdílení vědomostí, technologií a výrobních prostředků. Chápu proč je výhodné vlastnit fabriku, činžovní dům, pole. Pro vlastníka. Nikdy nepochopím jaká by měla být výhoda pro mne, že můžu dělat v Koláčkově OKD a ne ve státním OKD. Proč bychom měli dovolit někomu aby si užíval bene za naši práci? Vždyť tento typ vlastníka už je v podstatě pouze rentiér, už ani nic neřídí, nevytváří a peníze konzervuje do jachet a jiných nepotřebných hloupostí. Otřepané dogma, vnucované prodemokratickými (rozuměj kapitalisty zaplacenými a provozovanými médii), že co není v soukromých rukách to nefunguje je jako špenát plný železa. Prostě blbost, kterou přirozeně dnes nikdo nechce jaksi přiznat. Ze zřejmých důvodů. Byl by prohlášen za blba nebo dokonce za komunistu, což je dnes vlastně nadávka.
Krátká poznámka k deusovu příkladu s kupou jačích hoven. Tvůj příklad je ukázkou příkladné demagogie. Dáš extrémní příklad mimo interval a chceš na něm demonstrovat obecnou pravdu. Vyber něco z našeho globalizovaného světa, co nemá pevně vyčíslitelnou hodnotu parametry ? práce za čas, energie, zdroje (přírodní bohatství). Třeba něco najdeš. Až se začne jačí trus používat jako alternativní palivo v tepelných elektrárnách a jaci se budou pro tyto účely pěstovat, bude lze tuto hodnotu uváděnými parametry vyčíslit. Jsem o tom přesvědčen.
Jedině společné vlastnictví technologií, know how a výrobních prostředků zastaví bezmezné plýtvání, kterého jsme svědky v dnešním době. Nebude se muset přepravovat materiál, polotovary a produkty z místa na místo jen kvůli rozdílným cenám práce,? Nebude nutné devastovat pralesy palmami pro levný olej, atd. atd. atd. příkladů si jistě každý najde plno sám.
To co tady předestírám se přirozeně nestane ani zítra, ani za rok, ale stát se to musí, protože až nás nebudou potřebovat, tak nás vyhubí. V Evropě a Americe systematicky snižují úroveň vzdělání (blb se tolik porážce nebrání) a Afriku už záměrně hubí. Připadá Vám to jako fantasmagorie? Tak kdo a proč půjčuje všem státům a tím si je podmaňuje? Proč tyto prostředky nahromaděné na jedné obrovské kupě nepoužijí na rozvoj Afriky, Asie, Jižní Ameriky?
Myslím, že jsme svědky přelomové doby. Oligarchové světa si kupují nesmyslné věci, jen aby vlastnili více. Alegorie starého Říma, kdy si nejbohatší elity kupovaly za otrockou práci pozemky na Sahaře.
Kdo bude barbarem kapitalismu? Komu se podaří tohle imperium rozbořit? Obávám se, že my už to nestihneme,?
Pozn.: Tak a nyní mi v naší ?demokratické? společnosti hrozí žaloba kvůli zpochybnění oprávnění soukromého vlastnictví. Je to paráda tahleta svoboda slova?