kadak
*new*
10.01.2011 18:20:29 ( 44350 )
deus:
Promiň mi, že mi vypadlo slovíčko "nepohodlných" (zavírání nepohodlných lidí).
Je to moje chyba, ale i tak bych si myslel, že ty si nebudeš myslet, že já si myslím, že je v pořádku nechat běhat vrahy po venku.
I přes onu zmiňovanou chybu je myslím můj příspěvek srozumitelný. Ale raději to řeknu znovu a trošku jinak, možná obšírněji.
Na úvod. Nechci zpochybňovat mnohá bezpráví, která se stala v průběhu "minulého režimu". Zároveň nahlas říkám, že dnešní záměrná přeplněnost médií "komunistickými" hříchy je ryze účelová a částečně zveličená. Vytváří se obecný obraz, který neodpovídá realitě. Jediný cíl téhle v pravém smyslu slova propagandy, se všemi jejími znaky je diskreditace jiných zřízení, než je dnešní otrokářský kapitalismus.
Funguje to přesně tak, jak je to vymyšleno. Stigmatizace, nálepkování, slogany, zkratky. Komouš, minulý režim, totalita, zločiny minulého režimu, zločiny komunismu atd. atd. atd. Všichni to známe. Každý den se objeví v rádiu, TV nebo v novinách nějaké takové heslo. Je jedno, jaký je obsah článku, příspěvku, reportáže. Jde o to neustále opakovat tahle hesla a tím je zafixovat lidem v paměti. Kouzlo funguje. Obyčejní lidé si tyhle formulace mezi sebou vyměňují a navzájem se utvrzují v obecné pravdě. Příběhy staříků, kteří si zažili své jsou k tomuto účelu zneužívány. O staříky nejde, kdyby o ně šlo, někdo by je už (vláda) "rehabilitoval". Příležitostí měli všichni dost.
Proč? Protože každá pozitivní informace o "minulém zřízení" je v přímém rozporu zřízení tohoto. Celkem jasné.
Přímá svědectví konkrétních lidí, to je to nejlepší kouzlo. Opět, nechci zpochybňovat chudáky, kteří si prošli peklem. Vůbec ne. Ale znám příběhy očitých svědků z 9/11/2001 a přesně si dokážu představit, jak tahle mediální doktrína pracuje. Ani jedno oficiální české médium nepřipustilo pravdu o devátém září. Přitom dnes je zcela evidentní co se stalo. A těmhle médiím mám věřit, že nedělají opět pouze propagandu?
Pardon, to asi nedokážu,...