kadak
*new*
06.04.2011 20:15:24 ( 47010 )
Právě jsem se vrátil z fabriky a vzpoměl jsem si, jak dnes ráno na ČT24 mudroval nějaký politický komentátor a historik na téma Pobřeží Slonoviny. Mimochodem to byl tentýž borec, kterého občas někdo vzpomene, jak pěl ódy na Sovětský kosmický program a dokonce přednášel v televizních novinách báseň na téma Bajkonur. Ono zaměstnání ?politický komentátor? je vůbec velice zajímavé. Náplní politického komentátora je, aby prostému převážně jednoduše přemýšlejícímu lidu přeložil, co který politik velmi sofistikovaně řekl a co která politická událost ve světě znamená a to samozřejmě v souladu z takzvaným ?duchem doby?.
Takto se dozvídáme zajímavé věci. Například že z nový prezident XXX, byl ?demokraticky? zvolen. Západní pozorovatelé totiž volbu nezpochybnili. Zápandí ?pozorovatel je totiž etalonem morálky, spravedlnosti a objectivity. Západní pozorovatel má také rád kakao. Některé africké státy včele s J.A.R. trvaly na přepočítání hlasů, protože prezident XXX měl údajně vyhrát jen o nějakých 100000 hlasů. Dokonce měl mít i některé nežijící voliče apod. Všechny africké státy ovšem ze svých požadavků na prošetření celé situace couvly, po tom co jim bylo západními mocnostmi vysvětleno, že prezident má zřejmé demokratické instinkty. Sice pozabíjel několik stovek svých odpůrců, což je dokonce již doloženo, ale studoval ekonomii v U.S.A. a myslí to s Pobřežím Slonoviny moc dobře. Dále se dozvíme, že prezident Gbagba si nakradl obrovské peníze znárodněním kakaových plantáží. Jsou to ty plantáže, které uzmul Francouzům a ze kterých dotoval stát, který byl doposud díky obchodu s kakaem vysoko nad africké bídné poměry. Prezidenta podporuje prý jen hrstka těch, kdo z jeho nedemokratického režimu těžila. V další větě ?historik a politolog? dodává, že se demokratickým silám postavila polovina národa. Polovina národa je dle wikipedie hrstka asi osum a půl miliónu lidí. Kdo z Pobřežných sloňanů vlastně stojí proti Gbagbovi, kromě demokratického studenta XXX z U.S.A., který se ani na Pobřeží slonoviny nenarodil? Možná ještě Francouzi, kteří přišli znárodněním kakaových plantáží o své kakao a teď je chtějí pomocí ?ochrany civilistů demokratickým bombardováním? zpět? A to HNED! Nikoho dalšího historik-analytik neuvádí, ale zřejmě to nebude ta druhá polovina národa, někdo by měl být ten civilista, ne?
(Kurzíva jsou moje poznámky, ?nekurzíva? je nedoslovný a subjektiví přepis toho, co pan politolog říkal a co si moje jednoznačně jednostranně zdeformovaná mysl zapamatovala. To jen aby mi zas někdo nenadal.)
EDIT: Možná jsem něco nepochopil, možná že jsem něco spletl, ale jisté je, že zase lžou jak zkurvysyn,...