kadak
*new*
26.02.2010 15:29:10 ( 34611 )
Pro Radka:
Některé zprávy záměrně nevykreslují zcela přesně realitu. Některé zprávy jsou uváděny záměrně v jiných souvislostech. Z některých zpráv jsou záměrně vytrhávaná fakta, která jsou jinde opět recyklována a použita v jiných souvislostech. Negativním zprávám jsou záměrně vtiskována pozitivní hesla. Nahodilé omyly se stávají pouze při vysílání zpráv o počasí, kultuře a sportu. Někdy se podaří informovat korektně o počasí, kultuře, sportu a občas ve ?společenské rubrice?. Všechny zprávy jsou vymýšleny a sestavovány tak, aby měly co největší účinek na masu, kterou je třeba ?informovat?!
Pro ostatní:
Ve zprávách se záměrně lže
Pro Radka:
Je velice roztomilé, myslet si, že ?omyly? ve zprávách jsou nahodilým a neúmyslným jevem. Pokud by tomu tak bylo, omyly by se snad mohly stávat oběma směry ne? Například ke konci 90. let by se mohl sem tam nějaký rerdaktor zmýlit v tom, že Saddam žádné zbraně hromadného ničení nemá. Ale tohle tehdy NIKDO netvrdil! Ale ani omylem!!! Až teď. Jenomže válka už byla, že?
Pro Radka k argumentaci a zobecňování:
Já napíšu, že konkurence nefunguje, protože 300 Bank u nás drží kartelovou dohodu s poplatky, úroky a vesměs ve všem co poskytují. Jistě. Nemluvím o mBank. Ty argumentuješ tím, že mBank, která potřebuje získat klienty nemá žádné poplatky. Nevím jak tímhle chceš vyvrátit to co tvrdím.
Já napíšu, že MS v hokeji je mistrovství B týmů nekvalitních hráčů, kteří vypadnou z NHL. Ty napíšeš, že v roce XY se MS zúčastnil Jágr, protože vypadl s Washingtonem z NHL. Zase nerozumím, jak tímhle sice pravdivým tvrzením chceš vyvrátit můj názor.
Já mluvím v obecné rovině, generalizuji a ty mi to chceš vyvrátit ojedinělým konkrétním případem. Tak tohle jsem myslel tou argumentací. Je to stejné jako kdybych řekl, že si pořád zhulenej a ty mi odpověděl, že to tak není, protože zrovna včera po obědě sis nefoukl...