Diskuze o politice
kadak
   *new*
09.03.2011 09:49:16    ( 46204 )
AD1:
Protože (bývalý?) prezident CIV (Pobřeží Slonoviny) "Madžamba" nebo jak se jmenuje nechtěl pustit do země MFF a nechtěl plantáže poměrně bohaté kakaové země prodat do soukromých rukou (byly státní). Opozice (pro demokratická, jak jinak) sestavila druhou vládu na základě "demokratických" voleb a snaží se převzít moc nad kakaovou zemí (za podpory Spojenáčů a Frantíků, bývalých kolonizátorů). Následně se podělit o výnosy s kakaových plantáží se "západem" a plantáže privatizovat. To je jen tak co si pamatuju, že jsem zaslechl na radiožurnálu. Samozřejmě z reproduktoru rádia to znělo tak, že starý prezident je sviňa a nechce akceptovat "regulérní" výsledky "demokratických" voleb...

Klasika, už se o tom ani nikde nemluví...

AD2:
Průměrný plat nemá ani 1/3 obyvtel. Nejvíce obyvatel má tzv medián a ten je hluboko pod průměrným platem.
gappak
   *new*
09.03.2011 09:37:14    ( 46202 )
Tož to ja...

Platy rostly nejméně za 10 let, průměr je 25 803 korun

http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/prace/clanek.phtml?id=693400

4. čtvrtletí 2010 -- 23 951,- Kč (dle ČSÚ)

tak ja nevim.
gappak
   *new*
09.03.2011 06:55:44    ( 46199 )
Jen dodám. Proč NATO potažmo západ nejebe do Pobřeží slonoviny. Napadá mě jen jedna věc, ale ta už je asi klišé.

Nepokoje v Pobřeží slonoviny začínají připomínat občanskou válku

......

kadak
   *new*
08.03.2011 20:01:20    ( 46189 )
Arabský svět 2011

Největší sranda je, co se teď děje v Arabském světě. O Tunisu nic nevím. To by mohl doplnit třeba Toník. Hnusný Mubárak byl kámoš ze západem a bankstery Wall Streetu, ale už byl starý a hrozilo, že by si Egyptský lid mohl dědka vyměnit za někoho, kdo by nebyl až tak ?demokratický? a ?svobodně? uvažující a dělal by třeba něco i pro své lidi, nejen pro Wall Street. Proto západ rozpoutal demonstrace (nebo jen přilil olej do ohně a pořádně to rozfajroval a určil směr k demokracii). Jak se to bude vyvíjet dál je zřejmé. V ?demokratických? volbách vyhraje nějaký vykuk, který bude mít dostatek peněz aby si výtězství zajistil. S tím i dluh bannksterské pakáži, pro kterou bude pracovat. Pro Egypťany se vůbec nic nezmění. Leda k horšímu.

To s Kaddáfím je to jiné. Ten nikdy banksterům nepodléhal. Tak trochu tahal západ i východ za nos. Jenomže dnešní geopolitické cíle nadnárodního kapitálu jsou jasné. Umenšit sféru vlivu Číny v Africe. K tomu se takové svrhnutí Libyjského "diktátora" náramně hodí. Zároveň se následně zprivatizují rozsáhlé ropné zdroje. Na co jsou zbytečně tak dlouho státní. Ale jak svrhnout Kaddáfího? Pomocí největší teroristické organizace, pracující za státní peníze (CIA) a za pomoci mediální války. CIA (a spolupracující organizace jako Al-Káida) dopraví do země zbraně (úplně stejně jako kdysi Albáncům z ÚČK do Kosova), ale ještě před tím, než se v zemi něco vůbec začne dít, začne Katarská televize (Al-Jazeera), ve které dělají ostřílení odborníci ze CNN a BBC, vlastněná Američany a spolupracující s Wall Streetem, vysílat ničím nepodložené zprávy o popravách, a tyranii v Libyi. TV po celém světě zprávy přebírají, přibírají zprávy o povstání a mediální tlak narůstá. Půda je připravená, vše je nachystáno. Teď se může začít dělat opravdový bordel. Mýtus o potlačování svobody je opět stvořen, jako přes kopírák! Kdo si ještě dnes vzpomene na válku v Gruzii? Scénář je téměř totožný, jen "válka" je tentokrát občanská. Bohužel pro prozápadní propagandu se v Libyi objevil britský vrtulník plný civilistů a zbraní. Z civilistů se vyklubou členové elitního britského komanda SAS. Tohle ale média lehce vysvětlí! Vždyť hledali v zemi zásoby yperitu a nejen to, dnes se už otevřeně přiznává, že v zemi operuje několik výzvědných skupin Francouzů, Britů, ale i Američanů. Vždyť ani jedna ze zemí není s Libyí ve válce, tak co tam ti vojáci dělají???

Kdo chce věřit tomu co Vám opakují média má nárok, ale vůbec nic nenasvědčuje tomu, že je to tak jak se nám snaží říci. Ne ne, opět jde jen a jen o zajištění geopolitických cílů. Obklíčit Čínu v Africe. Byť není Kaddáfí můj vzor ani se mi nelíbí jeho styl, ale v tomhle předem prohraném boji mu prostě musím fandit. Bohužel s ním zatočí stejně, jako zatočili ze svým kamarádem Saddámem?

Třeba tenhle příspěvek někdo za 10 let vytáhne a ukáže se, jak moc jsem se mýlil, ale třeba se ukáže, že jsem měl celkem pravdu a toho se já právě bojím.
kadak
   *new*
08.03.2011 17:16:01    ( 46186 )
Tady je trošku informací k tomu co říkal F.R. Čech, ať už jej máte rádi nebo ne. Informace jsou trošku starší, ale ten jeho příspěvek byl ještě starší, takže vlastně taky předpovídal, co bude,...

http://www.outsidermedia.cz/Vodarenstvi-Verejne-investice-soukrome-zisky-1.aspx
kadak
   *new*
08.03.2011 17:08:55    ( 46185 )
To není z nudy, to je jen součást privatizace států a jejich občanů. Budeme svědky stále bizarnějších daní, jejichž smysl bude neustále odsávat zdroje od lidí skrze "privátní" státy k superoligarchům. Systém je stvořen, teď se jen začíná pomalu rozjíždět,...

Když před několika lety tvrdil, že budou v Americe zavádět tyhle daně Alex Jones, tvůrce mimo jiné tohohle dokumentu (ve kterém je na princip těchto daní za uhlík, vzduch a zpěv taky narážka), udělala z něj média kontroverzního, superkonspiračního blázna. Jenomže ona se mu ta předpověď s daněmi začíná potvrzovat. A kurva bohužel nejen ta jediná předpověď, i když se někdy nechává ve svých projevech unést a mnohdy není úplně přesný, což nahrává těm, co nás tady denně profesionálně oblbujou.

Radek
   *new*
08.03.2011 15:54:50    ( 46184 )
Takto to vypadá, když se někdo ve své práci nudí Europoslanci požadují vznik nových daní
deus
   *new*
07.03.2011 14:34:50    ( 46142 )
bigjan: No právě jeden ten bazmek prý stál (po slevě) 9 tisíc, tak asi proto to vyšlo na čtvrt mega...možná by olomoučtí radní taky zasloužili nakopat do Kalouska:-D
bigjan
   *new*
07.03.2011 14:21:15    ( 46141 )
zrovna v sobotu jsem si ty parkovací místa prohlížel, ale co na tom stálo 250 T, nechápu, normálně vydlážděné náměstí, které je tak pořád, jen jsou v zemi zabudované asi nerezové bazmeky, které vyhrazují ty parkovací místa, kdyby vzal někdo kus bílé barvy tak to mohlo být za polovic :-)
deus
   *new*
07.03.2011 11:21:37    ( 46135 )
Odjebat' sa ztadeto, úplne odtialto, strašně rýchlo sa odjebat...anebo nakopat toho Kalouska Kalouska do Kalouska.
gappak
   *new*
07.03.2011 11:01:11    ( 46134 )
Pak že nejsou love .....
Olomouc:

Radní si postavili 8 parkovacích míst: stála čtvrt milionu, sloužila 4 měsíce

Zdroj: http://olomouc.idnes.cz/radni-si-postavili-8-parkovacich-mist-stala-ctvrt-milionu-slouzila-4-mesice-1uq-/olomouc-zpravy.asp?c=A110307_1544315_olomouc-zpravy_stk
gappak
   *new*
07.03.2011 10:59:40    ( 46133 )
Jasně!!!! No problem....

Ministerstvo financí chystá zvýšení zdravotního pojištění

http://www.tyden.cz/rubriky/byznys/cesko/ministerstvo-financi-chysta-zvyseni-zdravotniho-pojisteni_195657.html
Tonik
   *new*
07.03.2011 10:26:05    ( 46132 )
deus
   *new*
07.03.2011 09:40:47    ( 46128 )
No od Havla bych spíš čekal to, co jsem tu minulý týden psal do poznámek (Ano, eh, ta možnost tu skutečně existuje, ano, eh, ale já mám jiný návrh. Trochu přitvrdíme. Čas vyjednávání vypršel, že. Říkejte si tomu, ehm, extrém, ale navrhuji, ehm, abychom šli tvrdě, že, a bez prodlení, ehm, zaútočili na Kaddáfího, ehm, skutečně masovou letákovou kampaní, že, a zatímco se z ní bude sbírat, ehm, nasadíme cirrkusáky, alegorrické vozy, eh, pouliční divadlo a možná i dobrročinné koncerty, ano? A já o tom, ehm, celém, že ano, napíšu své poslední, že, drrama.
gappak
   *new*
07.03.2011 08:15:59    ( 46123 )
Blik ty pičo!

Zvýšení spotřební daně na pohonné hmoty byla podle Janoty chyba

*Český státní rozpočet tak prý loni kvůli zvýšení daně přišel o šest až osm miliard korun.

A co tak to zaplatit ze svého a nebo soud a kriminál
gappak
   *new*
07.03.2011 08:01:20    ( 46122 )
Vašek si zase uprnul
Havel: V Libyi musí zasáhnout vojáci západních zemí

Havel je pro zásah v Libyi. Kaddáfí je jako Miloševič, musíme ho odstranit i zbraněmi, tvrdí
deus
   *new*
05.03.2011 23:03:31    ( 46109 )
"Jsem zastáncem silného samostatného státu, který je ale silný navenek vůči okolí kvůli jeho obraně, nikoli silného uvnitř vůči občanům, kde má být naopak velmi střídmý, neřkuli slabý na to, aby zasahoval do jejich životů a diktoval, co je pro ně správné a co ne. Život patří každému z nás stejně, jako vydělané peníze. Ne státu. Naše svoboda myšlení a vyjadřování patří každému z nás, ne státu. Svoboda rozhodování, co je pro každého z nás dobré, patří jako ryzím individualitám nám, ne státu. Stát tu jako instituce nesmí být od toho, aby posuzoval či snad dokonce soudil, zda si lidé mohou něco myslet, něco říkat. Politici tu nesmí od toho, aby jiné názory označovali puncem."

Citace z článku Františka Matějky.
deus
   *new*
05.03.2011 00:14:12    ( 46106 )
Ty vole, to se nedá číst, to je prostě na zblití a k tomu dnes nemám daleko, proto si tu jen "odložím" na zítra...(teda dnes, vlastně:-D)

http://www.lidovky.cz/john-chce-nasadit-agenty-i-za-mrize-praskaci-maji-byt-lepe-chraneni-1co-/ln_domov.asp?c=A110304_121213_ln_domov_mev
Radek
   *new*
04.03.2011 11:00:36    ( 46092 )
Nový šéf Šumavy chce měnit logo, nelíbí se mu suchý strom ... začínám být díky českým politikům sprostým člověkem.

deus
   *new*
04.03.2011 10:43:28    ( 46088 )
Tak už jsem si to přečetl, můžeš to smazat...;-) Ne, dělám si "kozi", nemaž to, je to výborné (teda výborně napsané, jinak stejně smutné jako když mi soused usmívající se jak měsíček na hnoji přitakal, že můj tip že snad předešlého večera topil kelímkama od jogurtů byl správný).
kadak
   *new*
04.03.2011 10:39:23    ( 46085 )
přesunuto do hlavních
mrak
   *new*
03.03.2011 17:55:04    ( 46060 )
krasa! jen houst a vetsi kapky...

A jeste lidi co se k tomu postavi jako chlapy a zmeni ty bezzube antikorupcni zakony...
Dit dnes neni problem aby bylo vse!! transparentni
kadak
   *new*
03.03.2011 17:40:58    ( 46057 )
Kutatore, moc fajne!
kutac
   *new*
03.03.2011 17:08:13    ( 46052 )
kadak
   *new*
03.03.2011 07:55:44    ( 46033 )
v praxi uz se ukazalo jak maly vliv maji statni narizeni na bezpecnost dopravy - viz. bodovy system -

Co je to zase za blbost? Dokazovat, že je stát neschopný na partě neschopných co to dneska vedou? To je blbost...

Bodový systém není sám o sobě spasitelný. Když jezdíš křížem krážem Republikou a na fízla narazíš poze tam kde se mu dobře měří a ne tam, kde jsou nebezpečné úseky, tak to není problém bodového systému. Navíc, když fízla namotivuješ šestnácti tisíci hrubého,... Podle tebe by se asi mělo právo volné ruky trhu (tedy silnějšího, protože to je ekvivalent) zavést i na cestách, nebo co? Co takhle zásah státu do bezpečnosti řízení v podobě pravidel, značek a semaforů? Ach jo,...
deus
   *new*
02.03.2011 22:00:06    ( 46023 )
Tak nam zvysili vek pro ziskani ridicskeho opravneni na "silne" motorky na 24 let, pani Mullerova...
No, v realu to znamena 20 let, protoze druha moznost jak ten ridicak dostat je dvouleta praxe na "slabsich" motorkach, coz v podstate znamena ze kazdy "jednostope jizdy chtivy" clovek si v 18 udela ridicak a ve dvaceti pozada o povoleni na "velkou motorku" s tim, ze posledni dva roky jezdil na pincku. Nejsem motorkar, ale muj skromny nazor je, ze kdyz clovek na motorce vyleti ze silnice do lesa v rychlosti 70km/h tak je jedno, jestli jel na skutru nebo na Kawasaki Ninja. Na motorce kolem sebe proste clovek nema ty plechy, tapecirunk, pytle a neni privazanej k sedacce popruhem tak jako v aute. Kdyz to ve "ctyricitce" hodim do sloupu verejnyho osvetleni tak je jedno, jestli jsem jel na bicyklu znacky Author, na dedove Babette nebo na Chopperu.

Par let zpatky ve Svedsku zavedli pravidlo, ze clovek, ktery ma ridicak vydany pred urcitym rokem, ziskava automaticky opravneni na "velkou motorku". Vysledek? Generace padesatniku si hromadne nakoupila silny motorky a hromada se jich na tech strojich zabila. Byli vic nez dvakrat starsi nez ti ctyriadvacetileti a stejne se zabili. Takze jen o veku to neni.

Ptal jsem se sam sebe, komu tohle nove narizeni pomuze. Statu je to u pici, to je jasny hned zkraje. Vyrobcum a prodejcum motorek to muze byt taky u prdele, malokterej dvacetiletej si koupi naslapanou masinu za svoje, i kdyz i taci jsou. Takze komu to vlastne pomuze? Odpoved mi dal poslech poradu na toto tema na mem oblibenem Radiozurnalu, resp. telefonicke prispevky posluchacu. V ten moment jsem to pochopil - pomuze to politikum. Pocet usmrcenych mladych motorkaru se mozna snizi (a mozna taky ne, v praxi uz se ukazalo jak maly vliv maji statni narizeni na bezpecnost dopravy - viz. bodovy system) ale ze vseho nejvic to prospeje PR politickych stran v pristich volbach, o cemz me presvedcily vyse zminene telefonicke prispevky nasich vohnoutich spoluobcanu...
deus
   *new*
02.03.2011 21:35:10    ( 46022 )
Jo, a vyjadreni Necase ke korupcnim kauzam:

"My tyto kauzy považujeme za věci, které jsou spíše mediální záležitosti, než aby měly nějaké politické řešení."

Chapu - "politicke reseni" by totiz znamenalo z Drobila udelat namestka (aby nebyl tolik na ocich) a Vondru poslat do Brusele (dtto). A to nejde, protoze v Bruseli uz mame nedavno zvolene zastupce a tak by to asi nebylo tak snadne, jako to bylo s Telickou a Spejblem.

gappak
   *new*
02.03.2011 20:09:46    ( 46021 )
Ještě jedna veselá

Seznam položek na nižší DPH se už rozšiřovat nebude, shodla se koalice

Během středečního jednání prý nedošlo na diskusi o kauzách na ministerstvu školství či obrany. ?Věci jsou spíše mediální záležitostí, než aby měly politické řešení,? podotkl Nečas.

deus
   *new*
02.03.2011 20:01:21    ( 46017 )
Když jsem loni na podzim kupoval palivové dříví za 8000, položka na faktuře "DPH 10% ... 800Kč" mě moc netěšila, ale jak to vypadá, budu na to letos se slzou v oku vzpomínat. Letos tam totiž budou jiné cifry - bude tam "DPH 20%... 1600Kč", a to už asi budu při pohledu na fakturu rovnou srát brikety. Anebo ne, nebo se prostě stanu "zločincem" a nakoupím bez faktury?

A to nemluvím o tom, že po necelém roce vládnutí naší "pravice" mi chodí od zaměstnavatele na účet od ledna o 150Kč méně než loni, při stejné hrubé mzdě. Tady je na místě můj oblíbený Gapákův citát: "Jebat Kalouska, tu kurvu!".

Kdyby tu opravdu vládla pravice tak jak si ji představuju (totiž Svobodní), mohl bych si toho dřeva letos koupit za stejné peníze o kubík víc, na účet by mi chodilo o pár stovek víc a nemusel bych se nechat sčítat jak dobytek. Vy byste mi sice nepřispívali na stavebko (4500 ročně), ale to by mě zas tolik nemrzelo, protože mnohem víc by mi zůstalo ve šrajtofli a kdybych chtěl, mohl bych si tam ty čtyři tácy ročně dát ze svého. Vypadalo by to tu nejspíš dost jinak, kdyby většina elektorátu nebyly tupé ovce, ale jak by to vypadalo se nejspíš hned tak nedozvím. Dokud spadá třetina populace mezi blbce a více než polovina neumí počítat víc než do pěti, můžu si o tom nechat zdát...

DPH: Zdraží telecí plecko párky trolejbusy prostě všecko (stojí za přečtení!)

Komentář pod článkem:
njn, lidé chtěli změnu a tak místo kalouska lidovce, zvolili kalouska top09. když jsme tak hloupí, že nevíme jak změnu skutečně udělat, máme vyšší daně od"pravice" jako bonus za hloupost, poslouchat ty jejich blbosti u moravce by byl maly trest
zip
   *new*
02.03.2011 15:40:43    ( 46008 )
November 2024
PoUtStCtPaSoNe
28293031010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293001