zdenno
*new*
23.02.2011 09:57:53 ( 45714 )
kut: ja nikdy nerekl, ze si nekdo kupil nejakeho rozhodciho a ani jsem to tak nemyslel (a verim, ze se tak ani nedeje, alespon v PL, ChL a jinych "vyspelejsich" ligach - ze se to deje u nas, na SVK, v Italii to je jina)..
jenom nemam rad kluby typu Chelsea, ManCity, kde zniceho nic prijde nekdo s penezma a vykoupi polovinu ve sve dobe nejlepsich hracu, cimz se dany tym bud hned, nebo postupem casu dostane na vrchol min. ve sve lize a tim dale do Evropy a sveta.. to neni o fotbale, popr. o nejake systematicke praci v klubu a vychove vlastnich odchovancu..tyto lidi podle me fotbal az tak nezajima (ale osobne Abr. a podobne lidi neznam, takze tezko rict ;)), jenom chteji mit svoji hracku, popr. se chteji zviditelnit, ale kazdopadne chteji take neco vydelat (ucast v ChL, sponzori, kteri se vazou na jmena, atd.)..
Podobne Real Madrid, Bayern Mnichov, u nas ev. Sparta .. i kdyz tito aspon obcas sahnou do svych zdroju..
Proste tyto kluby, ktere si mysli, ze si koupi kohokoli na koho ukazou a pak s tim udelaji diru do sveta nemam rad (je to pouze muj nazor, nehledej v tom nic jineho)
naopak se mi libi Barcelona - take vykupuji dobre hrace, ale trochu jinym zpusobem a nemusi mit za kazdou cenu toho momentalne "nejlepsiho" a hodne stavi na odchovancich, urcite znas pribeh Messiho - ano, mohl tam od zacatku byt a zcasti i urcite byl kalkul ohledne budouci navratnosti tohoto hrace pro klub, ale Barca mu dala sanci a postarala se o neho, kdezto vyse zmineni by ho tak maximalne nyni koupili.. a jeste jedna vec tykajici se Barcy, kvuli ktere je mi tento velkoklub vice nez sympaticky: logo unicef na dresu zadarmo a jeste jejich prispevky pro ne - logo se sice s nastupem prvniho sponzora na dres v historii klubu zmensi, ale ne tak prispevky pro Unicef..
mas pravdu, ze penize Chelsea a spol. zadne trofeje 100 % nezaruci, coz mi cini nemalou skodolibou radost ;) ale urcite je dostanou mnohem dal, nez by se bez nich dostali..