kadak
*new*
29.10.2010 13:40:36 ( 42507 )
Do konce šichty daleko a dnešní internet už jsem celý viděl. Než bych na poslední chvíli selhal a nesplnil své předsevzetí nic užitečného dnes v práci nedělat tak vám raději napíšu příběh. Nevím proč, ale vzpomněl jsem si na VŠB, jak jsme chodili ke zkouškám. Některé byly hodně tuhé, jiné méně tuhé a jiné úplná sranda. Byl ale ještě jeden specifický druh zkoušky. Byla to zkouška na kterou jste si věřili nebo alespoň v hloubi duše jste doufali, že ji ?nějak? dáte, i když příprava byla mizerná, až žádná. Takzvaná haluzovka. Vždyť i spolužáci říkali, že je to brnkačka. Jenomže potom přišlo zadání, první dotaz a jediný, kdo pořád netušil, že není šance zkoušku udělat ani z největší ostudou byl zkoušející. Pedagog zprvu nasadil vysoko a tím samozřejmě hrubě přestřelil. Odpověď bych si ani nevysnil. Následně neustále snižoval při svých dotazech laťku a když už byl i s onou laťkou hluboko pod zemí, a já pořád nic, mělo by mu to snad dojít! Nedošlo. Na přivřená víčka jsem si promítal, jak jsem někde úplně jinde a beze slov a bez pohybu rtů jsem hlasitě křičel: ?Tak už mě konečně vyhoď!? S přibývajícími odhalenými nevědomostmi, pod tlakem situace, neschopen ani vynásobit mezi sebou dvě jednociferná čísla jsem obdržel dotaz. Byl to dotaz poslední, jak jsem záhy zjistil a zněl: ?Člověče, vždyť vy nic nevíte, jak se vlastně jmenujete?? Má odpověď byla jasná: ?Ondra!? a zčervenal jsem studem. Pedagogovi přelétl na pokerovém obličeji úsměv: ?Tak tedy Ondro, na dveřích je vypsaný ještě jeden termín, tak se tam zapište, ale myslím, že to stejně nemá cenu!? No, nakonec to mělo cenu. Ale až dnes jsem pochopil, že ten zkoušející zřejmě celou tu dobu moc dobře věděl, že já vůbec nic nevím a jediným cílem té strašlivé hodiny a půl bylo mne ztrestat za mou opovážlivost přijít na zkoušku dutý jak bambus a ještě bez jediného taháku... Bohužel jsem si podobný zážitek zopakoval mnohokrát za těch XY let co jsem studoval. Zajímalo by mne, jaké zážitky přináší dálkové studium našemu Mrakovi!?
(nenechte se mýlit tím XY let, dobu mého studia VŠ lze vyjádřit jednociferným číslem, i když opravdu velmi těsně...)