bigjan
*new*
02.06.2011 07:03:47 ( 48787 )
Jak jsem pekl dort
Znovu nastalo období, kdy má moje žena Věra narozeniny. Loni jsem ji poprvé upekl čokoládový dort. Nepovedlo se to, protože jsem korpus krájel když ještě nebyl zcela vychladlý, takže se to celé nějak rozpadlo. Nakonec jsem to celé poslepoval dohromady. Dort byl dobrý, ale vypadal nic moc. Poučen z předchozích nezdarů, jsem se letos s chutí pustil do výroby stejného čokoládového dortu, s tím že rozkrojit ho musím až celý vychladne. Celý den bylo vedro, tak jsem si večer zašel pro tři pivka do džbánku, jedno jsem lupnul rovnou ve vinotéce. Příprava těsta a samotné pečení proběhlo v klidu. Dopil jsem u toho ty pivka. Dort jsem vytáhnul z trouby a odstavil na vychladnutí. Po chvilce mě napadlo vytáhnout ho z formy. V pohodě jsem oddělil bočnice a pak se snažil celý dort oddělit ode dna. Kuwa jakto, že jsem si nepamatoval z loňska, že mokrá utěrka na formu a až to vychladne jde to v pohodě vyklopit. Takže letos jsem se ani ke krájení dortu nedostal, protože se celý rozpadnul ještě před tím. Přes noc jsem to nechal tak, že ráno na to mrknu střízlivým okem. Přiznávám, po těch 3 svijanech jsem byl jakejsik tumpachovej. Před chvilkou jsem to zkontroloval a je to k pláči. Kus je stále nalepen na formě a zbytek je celej roztrhanej a rozpraskanej. Teď musím vymyslet, jak z toho trhance udělat dort? Proto ocením každou Vaši radu a nápad.