kadak
*new*
27.11.2013 09:48:48 ( 75300 )
V dnešní elektronické komunikaci nechápu přesný význam a pozici SMS. Jistě je to dobrý nástroj pro flirt. Jistě, že je to způsob, jak mluvit s někým, s kým mluvit nechci, nebo se s ním mluvit bojím, což je většinou i případ toho flirtu. Je to taktéž velmi výhodný způsob, jak někoho upozornit na to, že ty peníze, co mu už dva měsíce dlužíte, opět nemáte, aniž byste se mu museli dívat do očí. Jsou známy i případy vypovězení smlouvy prostřednictvím SMS, ale...
...jako způsob regulérní komunikace je to nástroj prakticky k ničemu. Jedná se totiž o dilaog složený z krátkých placených monologů a to o 160 znacích. Jak se takhle s někým účelně na něčem dohodnout?
Klasickým příkladem je můj bratranec Frank. Takový klasický střídavý monolog vypadá asi takto:
"kadak, mi je zle"
"di do riti. o pul jede ze svine bus"
"nevím! kurvafix, nevim"
"dopice, ale ides na te fotbal, ni?"
"dopice kadak, mi je zle, nevim!"
"hm, to je fakt dobre, ty si chuj"
"ty tez! delas, jako by ses nikdy neopil,..."
atd
Výsledkem je, že si člověk vymění 14 textovek, nikdo nic neví, jen telefonní operátor inkasuje peníze za SMS. Nakonec to stejně nevydržím a zavolám:
"Tak jak pičo?"
"..."
...a stejně se dozvím kulové, ale aspoň můžu zdupat Franka přímo, což je mnohem více příjemné.
Naprosto iritující je situace u nás v práci. Nejvyšší kolega hodně přemýšlí, když řídí. Za cestu mezi Ostravou a Prahou je schopen po svém mančaftu rozeslat desítky těžko pochopitelných SMS.
Takový dialog, složený s parciálních SMS monologů začíná obvykle takto:
"?"
"Dobre rano, nevim na co narazite!"
"prgkom"
"obavam se, ze porad netusim..."
"prikom"
"bohuzel opet nevim presne o jaky prikon jde"
"(jmeno nejake konkretni fabriky velmi zkomolene)"
"omlouvam se, ale opet nevim o co jde"
"na pmradf jsd se bavhli! (jmeno nejake konkretni fabriky, mene zkomolene)"
"AHA! myslite jak jsem se na porade bavili o (konkrétní fabrice)! Tak to je slozitejsi, za chvili Vam zavolam!"
Tohle se odehraje během 1/2 hodiny, je to vyčerpávající, zbytečné a vzhledem k tomu, že máme mezi s sebou volání zdarma, tak i nekonečněkrát nákladnější. Ovšem někdy je to sranda...