kadak
*new*
17.01.2014 15:30:28 ( 76764 )
...a tak jsme v Nymburce čekali na kolegu, který měl přijet z Ostravy, pomoci s organizací servisu jednoho zařízení. Po cestě měl ještě jednu, velmi krátkou zastávku u Hradce v jedné fabrice. Za úkol měl pouze předat dvě čidla tamnímu údržbáři, který nás strašně nemá rád, v jeho očích můžeme za všechny jeho problémy, kvůli kterým nemůže na šichtě 8,5h spát.
Hodina po smluveném termínu a kolega stále nikde. Tak jem mu zavolal a lítostivě jsem se jej dotázal:
"Kurva, dopiče, kaj si?"
Z druhé strany se nejprve ozvalo ticho. Po dvou vteřinách nádech a hluboký výdech a pak, se zřejmým odhodláním v hlase se ozvalo:
"Vy mě asi zabijete, ale já jsem ještě pořád u Hradce a mám zamčené auto!"
"Tak ho odemkni!"
"Jo, ale klíčky jsou uvnitř!"
...ticho...
Uklouzlo mi "A jak je tohle kurva možné?!"
"No já jsem si dal kafe, pak zafoukal vítr a zavřel mi dveře,..."
"Aha!" a podíval jsem se na nehybné listí na neopadaném dubu, který stál předemnou.
Dál nemělo cenu pokračovat a přemýšlet, jak mocný orkán sám zavírá dveře u Oktávky. Stejně jsem nechápal, jak je to možné, zamknout klíče uvnitř Oktávky bez druhého klíče, tak jsem dotaz přeskočil a řekl jsem kolegovi, ať nečiní zmatené pohyby a vyčká na čem se se šéfem domluvíme co a jak dále.
Za dvě minuty mu volám, že kousek od něj je Škoda Autosalon, že mu dám číslo, a že mu někoho pošlou, aby mu auto otevřeli. Vítězoslavně mi sdělil, že už si poradil sám, že mu to přijede otevřít místní machr na zámky, že to bude stát POUZE 2500,-, kontakt mu dal náš oblíbený údržbář.
Polk jsem na prázdo.
"DVA A PŮL LITRU??? "
"...no, prý je nejlevnější..."
"Kdo říká?"
"On!"
"Aha, tak mu nevolej, seženeme něco jiného..."
"Ale on už je skoro tu..."
No nakecal mu, kolegovi, že mu to otevření uhradí z pojištění k povinnému ručení, že akurát přijde s dokladem do firmy, od které má naše firma auto na "lízačku". Takže kolega byl spokojený, bo si myslel, že to má "zadarmo".
"A máš těch dva a půl?"
"Ne, řeknu mu, ať mi to dá na fakturu."
"Jak, na fakturu, ty si OSVČ?"
"Ne!"
"Takže máš peníze?"
"Nemám."
"Dobrá, něco vymyslíme, chvilku počkej."
Než najdu na mapě nejbližší bankomat, zvoní telefon:
"Už mám peníze!"
"A kde si je vzal?"
S triumválním výrazem v hlase "Půjčil jsem si od toho údržbáře!"
"Cože? Ty sis půjčil od zástupce zákazníka peníze, aby ti otevřeli zamčené auto?"
"Jo!"
"A to není nikde v Hradci bankomat?"
"To mě nenapadlo..."
"A jak mu ty peníze vrátíš?"
"Nevím, na účet?"
...
Zkrátka paráda.
Peníze ten den poslal kolegova přítelkyně údržbáři na účet. Po dlouhém zkoumání jsme přišli na to, jak zamknout klíče uvnitř Oktávky bez druhých klíčů. Jde to pomocí tlačítka na středním tunelu, který zamyká auto zevnitř. Tohle ovšem kolega musel zmáčknout při otevřených dveřích, jinak otevření dveří celé auto opět odemkne. Proč to udělal není zřejmé, ale je zřejmé, že ani ten nejsilnější uragán nezmáčkne tlačítko. No a u Hellera se na kolegu (oprávněně) dívali, jako na pako, když z nich chtěl vytáhnout 2500,- za usmolený lístek od zaručeně nejlevnějšího odemykače zamčených aut v kraji,...
Ach jo. Kdyby mi kolegy nebylo líto, bo teď nemá moc peněz, docela bych se pobavil,...