deus
*new*
29.11.2010 11:46:42 ( 43199 )
Konečně napadl sníh a nastal tak okamžik, na který jsem čekal - cesta do Bílovce za účelem výměny ŘP. Vyhrnul jsem sníh, dal si čambáro (cigareta) a vyrazil vstříc dobrodružství. Hned u křižovatky na Josefovice dostávám při odbočování smyk a kupodivu mi to dochází až když je po všem a já pokračuju rovně vzhůru do kopce. Že mi to tu uklouzne jsem naprosto nečekal a neměl to ani v úmyslu, o to víc mě překvapilo když jsem automaticky, bez přemýšlení zlehka ubral plyn a kormidlem nastavil správný směr. Došlo mi to až potom a jsem rád za ty hodiny strávené u RBR:-)
Na úřadě jsem byl již tradičně "zprcán" tou mladou, pohlednou (
"Proč jste to podepsal modrou, když jste to vyplnil černou?"
"Protože je tam napsané 'podepište modrou nebo černou propiskou' a já to vyplnil černou, ale fixou..."
"Cože? Ukažte..." (jo, fakt to tam je)
a pobaven tou starší státní zaměstnankyní . Žádné fronty na úřadě se nekonaly, předemnou byla jen jedna slečna a ta strávila na podatelně asi pětinu času co já.
Cestou zpátky jsem zajel do Klimkovic nakoupit a už už se těšil, jak to v odbočce na Jistebník zkusím trošku "urvat". Hvězdy mi byly té chvíle příznivě nakloněny - za mnou nikdo, v protisměru nikdo a v křižovatce jakbysmet, proto podřadím na trojku a v momentě kdy se dostanu na břečku s vytočeným volantem přidám plyn. V levotočivé zatáčce mi (nečekaně:-)) ujede zadek (auta) doprava, dávám kontra, přidávám plyn....a trošku jsem to přehnal, auto se točí jak na kolotoči, přímý směr se mi udržet nepodaří a končím na odstavné ploše, stačí jen znovu nastartovat a můžu jet zpátky do Klimkovic. Whoo-hoo, směju se jak děcko u nazdobené jedličky a opatrně dojíždím domů. U hasičárny si neodpustím zatáhnout za ručku, tenhle smyk ale zvládám bez problémů a už teď přemýšlím, kam pojedu příště. To parkoviště u Globusu směrem na Opavu nevypadá vůbec špatně...;-)