Radek
*new*
03.10.2011 10:54:08 ( 51625 )
Mé zkušenosti s Regiojet
pátek PHA - OL: az za Pardubicemi nahodili klimu, u Zabreha nahodili svetlo, ktere behem jizdy ve vagonu vypadlo. Musi se priznat, ze vedro ve vagonu kompenzovali neustalym prisunem tech malych vod rajec zdarma. Sedel jsem na single sedacce, prostoru stejne jako v Pendolinu ci rade EC, IC. Stolky preplnene jejich selfpromo materialy, ktere nelze kam odlozit, krome zeme :) Nikdo mne liste nekontroloval.
Odjezd z Prahy s 10 min zpozdenim. Duvodem jsou pry klasicky v tamni zeleznicni stanici (zdroj twitter regiojet), kdy byl vlak pristaven 5 minut po case odjezdu.
nedele: OL - OVA
Nikdo z posadky ani nezaregistroval, ze jsem v Ol nastoupil. O vodu zdarma jsem si diky tomu musel sam rici. Listek (mam cislo kreditove jizdenky v mobilu, nic vice) mne nikdo nekontroloval. Poklidna jizda, krome toho, ze se nekomu podarilo vysunout odpadkac na zachode tak, ze zablokoval dvere :) Mimochodem, zachody krasne voni a v bance s vuni je kyticka (asi umela :) Záchody jinak zcela stejné jako v Pendolinu.
nedele: OV - PHA
17 minut pred odjezdem, kdyz jsem zakysnul s kamaradem v kolone kousek od Opavy se snazim rusit skrz muj smartphone rezervaci. Nelze. viz nize
nedele: OVA - PHA (Pendolino 1. trida)
To ani nestoji za zminku, nic, kvuli cemu bych mel nekdy znova dat 585 Kc. Tedy pokud se rychle nebudu potrebovat dostat pres celou republiku a jinde nebude misto :)
Pozitivní na regiojet jsou zásuvky u každé sedačky a strava za podnakladove ceny (to jsem si nevymyslel, to na kazdem listu menu pisou :), 0,5l Kofola v plastu treba 15 Kc, velmi dobry Recky jogurt za 35 Kc. Prekvapil kovový příbor, v Pendolinu jsem dostal za 600 Kč jen plast :)
Wi-fi není k používání, jde spíše jen o nějaký pokus a taky marketing, aby měli co napsat do letáků :)