kadak
*new*
29.05.2008 10:17:27 ( 20217 )
Vtipálka níže je mi velmi líto, ¨protože se neumí podepsat a ve škole s tím musel mít pravděpodobně obrovský problém, když opsal čtvrtletní písemku z matematiky od souseda i s podpisem. Předchozí příspěvek jsem tedy zcela jistě nepsal já. Proto uvedu věci na pravou míru.
Tak cennými relikviemi jakými bezesporu jsou prvomájová mávátka, Marxův Kapitál a usnesení XIV sjezdu ÚV v nastolených podmínkách bytu mých rodičů trestat nelze. Bylo by to něco podobného, jako by v Polsku farář mlátil věřící v kostele biblí po hlavě, nebo deus své děti škrtil datovým kabelem od monitoru a při tom je trestal kouřením trávy.
Ne, takhle to opravdu nejde. Všechny zmiňované relikvie jsou úhledně seřazeny v prosvětlené vitrínce s katalogovým číslem a podrobnou vysvětlivkou k čemu a za jakých okolností sloužily. Vždy v neděli se celá naše rodina u této vitrínky seřadí a za zpěvu "Internacionály" a písně "Kupředu Levá" odpochoduje ke rudým ubrusem svátečně prostřenému stolu. Polévku jíme vždy srpem a kladivem. Není to právě jednoduché, ale časem si člověk zvykne. Po obědě se všichni svorně bavíme u hraní gorotek a promítáme si diapozitivy z Leningradu.