kadak
*new*
18.04.2010 11:13:58 ( 36633 )
Náš soused je Polák. Nejmenuje se ani Krzysiek, Grzysiek, Tomek nebo Jerzy, Romek nebo Łukasz. Vlastně nevím jak se náš soused jmenuje křestním jménem, ale je to cigán. Cigán jako poleno. Soused je malý. Snědá hlava částečně zaplněná černými vlasy. Temnější kruhy pod očima než temno samo. Spodní zuby částečně chybí, horní k nepotřebě. Přes to je to první člověk v domě, který mne začal zdravit. Možná právě proto, že je normální. Když je potřeba, vždy pomůže. Vlastně ho s Marketičkou máme moc rádi. Mimo jiné nám pomohl zbavit se spousty nepotřebného nábytku a elektroniky. Často se spolu bavíme o životě, na co je a kam spěje. Někdy nám hovor vázne. Jako posledně. Potkali jsme se na zápraží domu. Složil jsem svá sluchátka, abych byl schopen poslouchat a odpovídat. Při odemykání vchodových dveří padnul dotaz: ?Na šichtu?? odpovědel jsem: ?Ne, ze šichty!? Daná informace se jen těžko rozvede. Prošli jsme spolu předním vchodem, dest schodů nahoru, dveře, osum schodů dolů ke dveřím výtahu. Výtahová klec jako naschvál úplně nahoře. Museli jsme si tedy výtah přivolat. Když konečně klec dojela, pokopali jsme se se sousedem, jak jsme si navzájem dávali přednost, kdo vstoupí do výtahové kabiny dříve. Uvnitř výtahu potom zavládlo ticho. První patro, druhé patro, třetí patro. Ticho. Čtvrté patro dotaz: ?A co ty vlastně robiš?? A kurva. Co teď. ?Pane Polák, dělám katylytické spalovačky znečištěného vzduchu.? Vidím na očích spolucestujícího, že jsem přestřelil. Rychle dodávám ?No prostě katalyzátor, co je v autě jenom větší do komína od fabriky?. Spolucestující povídá: ?Aha? a klec popojela ?Víš, to ja ani névim co to je!? tak říkám: ?Když je někde nějaký bordel, je ho třeba spálit? a on nato: ?Tajak lystí, šak to máš za ranko saplene ne?? Naráží na to, že jdu ze ?šichty? až po šesté večer,?