Radek
21.05.2010 13:35:58 ( 37969 )
Kaďáku,
na úvod bych napsal, že pokud ze svých komentářů vyřadíš posměšky na adresu hokeje, tak vzroste jejich hodnota a nebudou vyznívat jen jako posměšky směrem ke sportu, který nepreferuješ. I já mohu používat čutálisty, kopálisty a bezmozky, co běhají 90 minut sem tam a občas se zhruba 15x dotknou balónu. Nepoužívám, ničeho bych tím nedosáhl, určitě ne vyšší hodnoty komentářů :)
ad MS hraje hokejový odpad) ano, máš pravdu, že jsi to zde prezentoval již dávno před MS, i tenkrát jsem ti oponoval. Dle mě neexistuje jeden správný pohled, ale jde o širší problematiku. Je totiž otázkou, kdo je nejlepší hráč v hokeji, když ne ten, co vyhraje kanadské bodování v "nejlepší lize světa"? A proč je ta liga vlastně nejlepší? Protože tam všichni hokejisti chtějí? Ale proč tam chtějí, protože tam jsou peníze? Mediální zájem? Sláva? Nebo jen proto, aby si tam mohli zahrát hokej s tzv. nejlepšími hokejisty světa, které nevytvořil však nikdo jiný než mediální masáž a peníze, které se v USA okolo sportu točí. Nevím, nejsem hokejista, ani neznám žádného takového, kterého bych se mohl zeptat.
Od kdy je vlastně NHL nejlepší ligou světa? Již od začátku, kdy jí hrála tzv. Original Six nebo až později? Je dobré připomenout, že SSSR má 20 titulů v letech 1954 - 1986 včetně 6 olympijských vítězství. Nebyla tedy nejlepší v těchto letech liga sovětská?
Přesto i v té době po NHL bažili všichni hokejisti, i přesto, že tam nehrál nikdo ze slavné Sborné. Táhla je tam tedy mediální sláva a peníze? Svobodu pominu.
ad farmáři) moc nevím, proč ostatní, mediálně neprovařené hokejisty na MS nazýváš farmáři. Rozhodně nejsou všichni z farem NHL, tj. nižších soutěží hraných v USA. Jsou z evropských lig, právě to je ten důvod, proč kombinace pár hráčů z NHL a zbytek ze skandinávských lig, které jsou kvalitnější, než třeba naše, dokázala v případě Dánska zaskočit země jako Finsko, USA či Slovensko. Soupeři jednoduše uvažovali podobně jako ty, není tam alespoň jedna 5 z NHL, tak je to odpad, který převálcujeme a ejhle, omyl.
Řekl bych, že stačí citovat slova kanadského trenéra Craiga MacTavishe - "Naši mladí kluci zjistili, že v Evropě se hraje skvělý hokej."
ad CZ - Finsko) jak zde bylo již napsáno, proč sleduješ něco, co v tobě zanechává takové nelibé pocity? Já taky nesleduji zápasy české fotbalové ligy, protože vím, že by to pro mě byla nuda, zatímco na LM, pokud jsem u televize, se rád podívám. Zkrátka sleduji, to u čeho se budu bavit, ne něco, z čeho mně bude špatně. Zvlášť, když tebe hokej evidentně nebaví, tak nemůžeš ani očekávat, že zrovna tohle utkání tě zaujme a tvé srdce vzplane láskou k černé pryži a klukům v chráničích :)
ad fotbal jsou šachy) znáš to, že stokrát opakována lež se stává pravdou? Tohle bude podobný případ. Chápu tvé fotbalové fandovství, ale řekl bych, že šachy jsou fakt mnohem větší strategie a hra na přemýšlení než fotbal. Nebo o kolik tak tahů dopředu myslí průměrný hráč fotbalu? Já to nahraji hráči X, ten hráči B, ten hráčí C, ten poběží, nahrávka na hráče Z, pak střela na branku. To by byl krásně statický fotbal, kdyby hráč fotbalu musel přemýšlet a kombinovat každou svoji nahrávku jako šachista.
A malá Google hra závěrem, pokud mě netahá Google za nos, tak fráze football is chess má 1490 výsledků, když z těch výsledků vyřadíme slovo American, což je jiná hra než soccer (soccer is chess - 107 výsledků), máme jen 95 takových tvrzení na celém anglicky mluvícím internetu. Takže zase tolik lidí tu spojitost šachů a fotbalu nevidí.
P.S.: Pořád přemýšlím, co přesně jsi chtěl říci větou Pálkaři: zbytečný sport prezentovaný na ještě zbytečnější kompetici! Hledal jsem na netu, co znamená slovo kompetice a zjistil, že je stěžejním pojmem zejména v ekologii a evoluční biologii. Takže jsem se dostal do slepé uličky, neb to mně do kontextu dané věty nepasovalo vůbec. Je mně jasné, že půjde o překlep, ale jaké slovo na k jsi tam původně chtěl napsat?