kadak
22.01.2011 19:53:00 ( 44759 )
Přátelé, dlouho jsem hledal nějakou díru, skulinku v jinak neprůstřelném pojetí boha křesťanskými církvemi a sektami a pořád nic. Všechno to modlení, otčenáše, klopení hlavy, křižování, kadidla, růžence, svaté příjímání, bible, křest, svěcené vody. Všechno to biřmování, sepnuté ruce, Ježíš, Jidáš, neposkvrněné početí, atd. je v takovém souladu s logikou a hloubkou poznáním světa, že se mi tyto atributy jevily opravdu jako neprůstřelné.
Včera jsem na to přišel, když jsem pozoroval naše kočky. Pokud by měl platit výrok, že bůh je nejdokonalejší bytost a zároveň, že stvořil člověka k obrazu svému, dokáže mi někdo vysvětlit, proč nemáme ocas? Vždyť ocas je ta nejelegantnější věc! Člověk by mohl jet do práce autobusem a jeho ocas by se mu kroutil a mrskal skrze díru v sedačce. Židle by měly mezi opěradlem a sedákem prostor pro ocas. Pánové z vyšších kruhů by měli ocas huňatý, s černou chocholkou, dámy pak subtilní stříbrné ocásky. Pravicoví extrémisté by si mohli své ocasy vyholit a punkáči na nich načesat ?číro?. Člověk je stavěný na to mít ocas! Jen si šáhněte do míst, kde vám končí záda a začíná zadek!
Proto je zcela zřejmé, že absence kvalitního ocasu u lidské rasy je přímým důkazem neexistence boha, nebo alespoň boha v křesťanském pojetí.