kadak
*new*
04.09.2012 12:28:25 ( 59733 )
Tak jsem včera volal na UPC. Konečně totiž jediný rozumný argument - možnost levného telefonování Maketiččiny ségry z Německa přestal platit - volají si do práce. Impuls přišel dopoledne, když mi Marketič přeposlala e-výpis. Někdy v květnu bez upozornění zpoplatnili "pronájem" telefonu a modemu, jenž byl deklarovaný jako zdarma. Bohužel jsme si toho od května nevšimli, protože jsme to zkrátka zazdili. Natáhli nás tak o slušných 500,- Dobrá večeře v Řecké u Prcalise pro dva.
Včera jsem začal "brousit" inet a naprosto jsem se zděsil. Výsledek mého krátkého průzkumu je nalinkován o něco níže, plus několik dalších odkazů v sekci poznámky. Když své poznatky shrnu, ať to nemusíte celé číst, tak společnost UPC minimálně od roku 2008, ale spíš ještě mnohem dříve krade lidem peníze, nechává vymáhat nemorální pokuty, které očividně záměrně konstruuje na své bývalé zákazníky a zneužívá internetové negramotnosti některých našich většinou starších spoluobčanů.
Nejtypičtějším příkladem jejich záměrného odírání je tento příklad: Stěhujete se a na novém místě nejsou služby UPC zavedeny, není tam jejich kabel. Zažádáte elektronicky o zrušení smlouvy. Přijde Vám pouze odpověď, že se vaším požadavkem bude někdo zabývat. Výpověď ovšem platí až se jí někdo začne zabývat a ?fyzicky? smlouvu vypoví. Zároveň si domluvíte technika, aby Vám odinstaloval všechna pronajatá a vypůjčená zařízení (telefon, sttopbox, modem), tento nikdy nepřijde. Po dvou měsících zjistíte, že vám ze SIPA UPC stáhlo platbu za 2 měsíce, protože než vaši výpověď zaregistrovali, utekl další měsíc a oni mají výpovědní lhůtu měsíc, ovšem až od počátku následujícího měsíce (vypovíte-li služby 1.11. budou vypovězeny až 31.12.). Následně zjistíte, že vám UPC stáhlo další platbu ?nedopatřením? za další měsíc, což už je regulérní krádež. Dalšího půl roku ?reklamujete? u telefonistek, kam se nedá dovolat ukradené peníze. Většina lidí tohle vzdá. Až se Vám pro vaši neústupnost podaří své peníze dostat zpět přijde další šok. Nevrátili jste modem, pro který si dle dohody měl přijít technik, který ale nikdy nedorazil. Prakticky bezcennou krabičku v lepším případě najdete a pošlete, ale čelíte tisícovým pokutám, za její pozdní odevzdání. V horším případě ji už nenajdete, protože při stěhování se takový šunt lehce ztratí. V obou případech čekejte, že váš ?případ? je dávno předán vymahačské exekutorské agentuře, a přestože všechny upomínky chodily na adresu ze které jste se už dávno odstěhoval (což UPC dle vaší žádosti MUSÍ vědět), exekutor přijde loupit k vám. Jedná se o částky kolem 25000,- což je slušný obulus za bezcenný vyamortizovaný modem. UPC má velkou díru v kapse a snaží se tímto regulérně podvodným chováním zajistit zisk.
Marketič začala s UPC ještě beze mne a pouze s inetem. Později, asi za dva roky připojila službu telefonní. Starý modem byl nahrazen modemem s připojením telefonu. Původní zařízení technik nechtěl, že je ?prý? je k ničemu, zůstal tedy NĚKDE doma. Včera jsme ho nenalezli. Mám velké obavy, že jej po nás budou chtít. Volal jsem tedy na UPC zákaznickou linku. Pro elefonisty od jiných operátorů je nehorázně zpoplatněná. Pro lidi co používají UPC telefony je zdarma. Když se v automatické volbě promačkáte do ?menu? výpověď služeb, velmipravděpodobně se nikam nedovoláte a ještě UPC zaplatíte super tarif za volání do jejich sítě. Když mi tohle nevyšlo, proklikal jsem se do ?menu? aktivovat službu a dovolal jsem se za několik málo vteřin!!! Na druhé straně byla asertivní zřejmě mladá dáma, která se představila a ptala se mě jak mi může pomoci. Řekl jsem jí, že jednám jménem své přítelkyně, nahlásil jsem všechny potřebné údaj ze smlouvy a řekl jsem, že potřebuji informace, CO VŠECHNO POTŘEBUJI UDĚLAT, ABYCH ODSTOUPIL OD SMLOUVY A UPC PO MĚ NEMOHLA NIC VYMÁHAT. Slečna se mě zeptala, zda platí kontaktní telefon XYZ na Marketič. Když jsem jí to potvrdil, řekla mi, že jí do PĚTI dnů zavolá někdo z obchodního oddělení!!! V této chvíli jsme se trošku chytli, protože já jsem jí pořád dokolečka tvrdil, že mi neodpovídá na otázku, a říká mi něco co mě nezajímá. Připoměl jsem jí, že se mě ptala, jak mi může pomoci, ale že zrovna teď mi nijak nepomáhá. Po několika dlouhých minutách (kdybych nevolal z UPC telefonu, tak i zatraceně drahých minutách) takového dohadování mi tedy aspoň sdělila, kam mám napsat výpověď a kam mám poslat všechna zařízení, která mám zapůjčena/pronajata. Tyhle informace jsem si jako inetově zručný dávno vyklikal. Jaká zařízení ovšem po nás UPC bude chtít zpět mi zkrátka ani přes naléhání nesdělila, i když jsem ji řekl, že kausu ?modemy? z internetu moc dobře znám (možná právě proto mi nic neřekla). Bohužel právě tahle informace mě vlastně jediná zajímala, jestli v UPC ví i o původním modemu bez telefonní přípojky.
Situace je taková, že UPC je past! Internetově méně zruční nemají šanci zjistit potřebné informace, není se kam obrátit, klientské centrum nefunguje. Při zaslání rozvázání smlouvy elektronicky i poštou zdržují a nemáte zpětnou vazbu, nemáte si jak a u koho vyžádat jakýkoli doklad o přijetí. I když zašlete modemy UPC zpět, nemáte jakýkoli důkaz, že jste nezaslali prázdnou krabici.
A já se ptám! JAK JE MOŽNÉ, ŽE TAHLE SPOLEČNOST, KTERÁ OČIVIDNĚ A BEZOSTYŠNĚ PRAKTIKUJE PRACHSPROSTOU ZLODĚJINU A TRESTÁ NEPOSLUŠNÉ ZÁKAZNÍKY ZA ZRUŠENÍ SVÝCH SLUŽEB MŮŽE MÍT STÁLE LICENCI NA POSKYTOVÁNÍ TĚCHTO SLUŽEB? Prokazatelně se tohle děje léta! I kdyby to nebylo ?naschvál?, absence řádného systému ?výpovědi? služby přece MUSÍ znemožňovat další podnikání tomto segmentu služeb!!! UPC nemá na trhu co pohledávat a mělo by OKAMŽITĚ PŔIJÍT O LICENCI!!!
P.S. Doufám, že je to trošku srozumitelné. Cílem tohohle příspěvku má být varování. Nevidím jinou šanci, než šíření podobných zpráv po internetu a ústní formou u piva. Utečte od těch kurev sprostých a vy co byste jen trošku přemýšleli, že se k nim dáte, nedávejte a pomlouvejte UPC kam přijdete!!!