kadak
*new*
27.02.2015 12:52:36 ( 87569 )
Přátelé,
mým plánem na minimálně tento rok a spíše i léta příští, je přetvořit náš zahradní rekreační pozemek u "Kosmídovy chaty" s nakrátko střiženým trávníčkem na pozemek veskrze "účelový". Pozemek přesně takový, jako znáte z každé klasické dědiny, kde se místo kostelních zvonů oznamujících počátek nedělní mše, zvučně rozehraje - hezky od rána - okružní pila. Pila na řemenový převod s léta nebroušeným kotoučem "pilana", zvaná též "cirkulárka", zkráceně "cirkula", kterou majitel vypíná nejdříve za soumraku. Pozemek, kde se kolem plotu, na kolmo ložených betonových tvarovkách, pod skrytem starých koberců a linolejí skladují a suší krásné dřevěné trámy, trámky, fošny, desky, destičky a kulatinky.
Přesně v souladu s mým plánem střednědobého horizontu se mi hrou osudu naskytla příležitost. Díky jednomu nejmenovanému dobrému příteli existuje možnost, jak přijít za velmi výhodných podmínek k nějakému dřevu, které následně navrším na ty betonové tvarovky kolem plotu, a které bude přikryto vkusným vlnitým plechem, linoleem, případně igelitovou plachtou.
Aby se mi podařilo předmětné dřevo přemístit z Olomouce, kde se momentálně nachází, do Ostravy, potřeboval bych k těmto účelům zapůjčit vůz, který má ještě větší kapacitu, než můj Ford Tourneo Connect GLX. Takže celý ten složitý úvod momentálně ústí do mé prosby o zapůjčení nějakého vozu dodávkového typu, na převezení haldy trámků z Olomouce do Ostravy, někdy příští víkend. Aby zapůjčení korespondovalo s charakterem "výhodných podmínek" získání dřevěného materiálu, mělo by se jednat o "přátelskou výpomoc" ve formě úhrady projeté nafty, plus nějaká ta tekutá odměna dle osobního výběru. Zápůjčka vozidla na "komerční bázi" se v kontextu této akce jeví, jako zcela nepřijatelná varianta řešení.
Jinými slovy a polopatě: Nezapůjčí někdo Tranďála na víkend za lahvinku?
V případě kladné odpovědi mě prosím informujte libovolným komunikačním kanálem.
Děkuji,
Jarmil B.