Diskuze o politice
kutac
   *new*
14.02.2011 13:59:17    ( 45426 )
on se celym jmenem vola Hnusný Mu-barák Obama
kadak
   *new*
14.02.2011 13:44:24    ( 45424 )
Aha, to je nám zajímavé, že tenhle Hnusný Mu-barák Spojeným Hadům Americkým až doteď nikterak nevadil. Že ani trošku neohrožoval svobodu a demokracii.
kutac
   *new*
14.02.2011 13:30:12    ( 45422 )
deus
   *new*
14.02.2011 10:50:06    ( 45412 )
smazano
kadak
   *new*
11.02.2011 20:34:41    ( 45385 )
Ani nevím, slyšel jsem, že nějaká Bartoška prezidentuje MFF v Hajzlových Varech...
deus
   *new*
11.02.2011 12:18:01    ( 45367 )
sat: Viva la provocatión! ;-)
sat
   *new*
11.02.2011 12:08:13    ( 45366 )
A jak je to s tou Bartoškou?
zip
   *new*
11.02.2011 11:23:15    ( 45364 )
kadak
   *new*
11.02.2011 11:22:26    ( 45363 )
SAT: to co popisuješ je populárně nazýváno NWO. New World Order

Co s tím můžeme dělat? Já nevím... v první řadě musíme alespoň připustit, že se věci mají tak nějak, jak pořád prudím. 90% lidí kolem mě raději řeší kdo vyhraje Superstar nebo kolik píchačů má (kunova oblíbená) Ivetka Bartošová. Války a hladomory jsou problémy, které jsou tam daleko někde, my s nimi nemáme nic společného, jsou to jejich problémy, tak co nás s tím otravujete. Proto je potřebo o těchto věcech prudit, aby si lidi uvědomili, že se jich to týká.

Jsme všichni blbí, že si to nedokážeme pospojovat? Ale to přeci ne! Stojí proti nám dokonalá mašinerie propagandy tržního systému, táhnoucí se napříč kulturou, sportem a hlavně zpravodajstvím. Navíc jsou lidi naučení přemýšlet v kategoriích, ve škatulkách. Když nejsi levičák jsi pravičák, když nejsi křesťan jsi žid, v nejhorším muslim (Ateismus je téměř všude jinde než u nás věcí téměř nevídanou a trestuhodnou!), když popřeš tenhle systém coby vrchol sociální evoluce, jsi co? V nejlepším případě UTOPISTA . V nejhorší, když nesouhlasíš s myšlenkou volného trhu, jsi proti svobodě jako takové! A čím je tahle ?teze? podložená? Ničím, jen sama sebou, ale bohatě stačí...
sat
   *new*
11.02.2011 09:38:18    ( 45357 )
No bohuzel mas asi pravdu. Ale co s tím? Můžeme to nějak změnit? Dokud budeme akceptovat pravidla hry (peníze peníze) tak není cesty ven.
Mám takový dojem, že v dohlené době (rok, dva, deset?)dojde k nějakému průseru. Válka, nebo přírodní katastrofa. Myslím si to proto, že mi připadá jako bychom na to byli systematicky připravováni. Ten průser nastane ze dvou důvodů. Je nás tu už moc a je potřeba redukovat počty rázněji než jen hladem, AIDSem, nemocemi, očkováním apod. Druhý důvod je ten, že už moc lidí prudí viz Kad. Po průseru prostě začneme znovu a budeme strašně šťastni a vládu a moc nedáme z ruky lidu. Fakticky zůstane tam kde je (ono 1%), jen si to postavení utvrdí.
kadak
   *new*
11.02.2011 08:48:49    ( 45353 )
Wikipedia o ekonomickém atentátnikovi...

...je to v angličtině, ale srozumitelné. Jsou ta i mé "oblíbené" kontroverse.

EDIT:
Mimochodem, co vám připomíná bod jedna z předchozího příspěvku? Ano, přesně tak, děje se to už i nám, padáme do stejné dluhové pasti, jako ti hloupí černoši. A s námi Britové, Američani, Španělé... a je pouze otázkou kolik a jak dlouho vydržíme. Africké děti raději čuchají lepidlo, aby zahnaly nesnesitelný hlad.
kadak
   *new*
10.02.2011 19:10:27    ( 45351 )
Svoboda a demokracie

Tak si představte, že pokaždé, když si v novinách přečtete, že je třeba tam či onde chránit svobodu, že je třeba posílit demokracii, představte si, že když vám v televizi říkají, je třeba obhájit demokratické principy v té či oné zemi, když z rádia slyšíte, že je třeba zahájit boj za svobodu, nikdy se nejedná o boj za svobodu. Vůbec nikdy. Jde jen o cestu pro volný trh peněz a pro jeho posílení. O cestu pro kořistění přírodního bohatství nadnárodními společnostmi. Pokud uslyšíte nebo si přečtete v novinách, na webu, na teletextu něco o prosazování demokracie, nikdy nejde o demokracii! Vždy jde jen a jen o prosazování neviditelné ruky trhu a prostřednictvím ní o ještě větší obohacování diskrétní menšiny, těch nejbohatších. Průběžný výsledek? Necelé 1% populace vlastní více jak 40% všeho na světě.
Jak takové prosazování svobody a demokracie (neboli zájmů těch nejbohatších zvýšit svůj zisk a moc) v praxi vlastně probíhá. V podstatě existují tři způsoby:

1. Ekonomický atentát
2. Státní převrat
3. Otevřená válka

1. Ekonomický atentát ? ekonomický atentát se provádí dvojím způsobem. Zástupce mezinárodní finanční skupiny přijede do rozvojové země a nabídne jejím čelním vládním představitelům zajímavé půjčky, které mají pomoci zemi nadále rozvíjet. Hloupí černoši v dobré víře nabídku přijmou a brzy zjistí, že půjčka je natolik nevýhodná, že ji nejsou schopni splatit. Dostávají se do dluhové pasti a pod tlakem nadnárodních bank jsou nuceni rozprodat, tedy zprivatizovat veškeré přírodní bohatství, které mají. Druhá možnost se používá pokud nezabere první. Nadnárodní kapitál se pokusí vedení státu uplatit. Nezřídka se jim to povede a zatímco vládnoucí elita (a tady jsme u deusova případu) si žije ve zlacených palácích, veškeré zdroje země jsou za směšné ceny rozprodány zahraničnímu nadnárodnímu kapitálu. Pro tyhle záležitosti je dokonce připravená instituce, jmenuje se? Ano, MMF!!!

2. Existuje-li oblast ve které nemá nadnárodní peněžní klika svůj vliv, tajné služby v součinnost s CIA a FBI podporují opoziční síly v dané zemi, absolutně nehledě na jejich demokratičnost/nedemokratičnost. Jediným kriteriem je podpora volného trhu a následné rozprodání státního bohatství. Důkazy nemusím snad předkládat. Jižní a střední Amerika je plná diktátorských pro Amerických režimů. Pokud se někdo pokusí diktátu nadnárodního kapitálu odporovat, nebo se snad z něj vymanit, není výjimkou vražda prezidenta. V minulém století spadlo hned několik letadel s prezidenty středoamerických států, kteří nesouhlasili s Americkým vykořisťováním jejich zemí. Dnes se otevřeně hovoří o atentátech CIA, i když to samozřejmě největší oficiální vládní teroristická organizace nepotvrdila. Navíc aby se nemusely zbytečně kolaborantské režimy platit z kapes nadnárodního kapitálu, vznikají všude na světě od Afghánistánu po Jižní Ameriku drogové kartely, které jsou někde CIA tolerovány, jinde přímo spoluřízeny a výnos z obchodů se používá na udržování diktatury v té dané zemi. Tohle není žádná novinka. Vše ve jménu neviditelné ruky trhu, zisku a peněz.

3. Pokud všechny předchozí pokusy selžou, je nutno vyřídit nedemokratický a nesvobodný režim vojensky, který neumožňuje vydrancování přírodního bohatství za zlomek jeho ceny nadnárodním kapitálem. Tím spíše, že poslední takové nejznámější režimy ležely na trase ropovodu, na ropných polích nebo na plantážích s opiem. Jenomže jak se pustit do chrabrých Mudžahedínů, kteří nám tolik pomohli proti ?komunistické? sovětské hrozbě? Uděláme velkou šou! Před zraky všech necháme uprostřed New Yourku efektně spadnout simbol demokracie a svobody, neboli peněz a kapitálu, Světové obchodní centrum. Celou akci zorganizuje a do puntíku splní nejmocnější a nejlepší teroristická organizace světa. CIA. Co naplat, že se domy nemohly z fyzikáklních důvodů zhroutit samy. Co naplat, že letadla v Pensylvánii ani v Pentagonu se nikdy nenašla. Mýtus je stvořen, mýtus žije! Hurá do války, do války proti teroru! Tenhle informační majstrštyk tak trochu obdivuji, přes jeho naprostou zrůdnost.

Jak jsem na to přišel? Šibe mi, nebo blouzním? Neboli ?kontroverze?, jak se dnes populárně říká. Říkám vám tu nejpřesnější pravdu jakou jsem schopen vyvodit. Je na vás jestli si zkusíte sami něco přečíst, zapátrat po webu (je to paráda, dneska jsou takové možnosti) nebo přečíst knihu a z toho co se dozvíte selským rozumem odvodit jak to asi tak bude (např. knihu od Philipa Ageeho Byl jsem agentem CIA jsem vám tu nabízel několikrát, ale nikdo kromě Jardy neprojevil zájem?). Minimálně 75% z toho co tu píši, nejsou žádné utajované informace. Tyhle informace jsou normálně k dispozici. I v oficiálních zdrojích, jenomže jsou jaksi zapadlé v té nekonečné buzeraci. Takže základy skládačky jsou, zbytek si musíte složit sami.
Nejhorší je, co mi napsal deus minule. ?Já na to (plkání na tohle téma) nemám, nejsem na to dost chytrý a sečtělý?, přes to, že to myslel zjevně jako nadsázku. Každý na to má! Jde jen o selský rozum a trošku logiky. Nejdou o nějakou slepou víru, ale o logický úsudek. Když se mě někdo zeptá, jestli tomu co jsem napsal věřím, tak já mu musím odpovědět, že tomu nevěřím, protože to vím!

Na začátku je pouze jedno: Kdo má užitek z toho co se děje? Ten za tím stojí!

A je to tak! Protože nejzákeřnější myšlenkou je, že když nesouhlasíte s myšlenkou volného trhu, jste proti svobodě jako takové. A přitom je to právě naopak. Volný nadnárodní trh, který si svou cestu razí v podstatě těmi třemi výše popsanými způsoby a jejich libovolnými kombinacemi dnes docílil pouze tohoto:

1% lidí vlastní 40% celosvětového bohatství a každé 3,5s zemře jedno dítě hlady. Je to tak, ruku trhu je načase zlomit?

EDIT:
Tetokrát jsem se stím moc nesral, nic jsem nikde nehledal, jste tedy ochuzeni o čísla, data některé jiné přesné údaje. Kdo chce ten si je najde. Kdo nechce, zase řekne, že nemám pravdu. Pokud se tak někdo vyjádří, tak ať mi prosím řekne, kde a včem a proč nemám pravdu. Rád učiním revizi a třeba si poopravím názor na svět. Dík
kadak
   *new*
10.02.2011 16:57:27    ( 45349 )
Přesně tak! Když to neumíš posoudit sám, tak ti musím pomoct. Ne, že bych nemohl svůj drahocenný čas věnovat něčemu co by mne více naplňovalo (protože čas je to jediné, co člověku patří, jinak nemá vůbec nic). Na druhou stranu, pomoci pár kamarádům aby začali vnímat svět jen v trošku širších souvislostech, než je vlastní dvorek, to je zajímavá výzva.

Takže kluci, dejte mi čas. Pojím, hodím sprchu a (za soustavného nadávání Marketičky: "Ty už zase ťukáš a vůbec se mnou nemluvíš a ani mi neodpovídáš!"... ) něco sesmolím. Bude se vám to líbit!
kutac
   *new*
10.02.2011 16:16:24    ( 45348 )
ano ano i ja se opet zas tesim na clanek ktery nam zarucene vysvetli kdeze ta pravda tohoto sveta je! skoda ze sem nebyl vcera v bazaru, ale vyhral to opet ddk.
gappak
   *new*
10.02.2011 14:36:38    ( 45345 )
Vládci s paláci ze zlata

Vládci Prahy z Ostravy.

muhehehe
deus
   *new*
10.02.2011 14:29:31    ( 45344 )
Těším, těším.
kadak
   *new*
10.02.2011 14:21:21    ( 45343 )
Ruka trhu. Vládci s paláci ze zlata jsou pouze jejím projevem.

Vidím, že budu muset doma napsat opět krátký článek na téma - šíření svobody a demokracie. Těšíš se?
deus
   *new*
10.02.2011 14:12:29    ( 45342 )
Co ty děti zabíjí? "Ruka trhu", nebo jejich vládci s paláci ze zlata?

Willy, ty se nenech rozptylovat a rozmazávej psí výkaly po lavicích;-) (Willy se právě nachází na místě s největší koncentrací zmrdů v ČR. Nápověda: Bývají odtud televizní přenosy na nesledovaných kanálech v časech s nejnižší sledovaností).
kadak
   *new*
10.02.2011 14:03:05    ( 45340 )
Mareš a jeho luxusní fáro.

Ruka trhu by měla raději onanovat ega liberálů, než zabíjet co tři a půl sekundy dítě hladem.
kadak
   *new*
10.02.2011 13:44:28    ( 45337 )
Co se hraje v rádiu je strašné, ale co je mnohem horší je například MS ve fotbale v Kataru, kde se budou klimatizovat celé stadiony pro desítky tisíc diváků. Několik tisíc kilometrů dál, třeba v Sůdánu, toho času už rozděleného na dva státy budou umírat děcka hlady. A do toho ten Mareš v kožichu,... ...ne, nesmířím se s tím a pokud to pude, budu vás s tím otravovat!
Willy
   *new*
10.02.2011 13:37:07    ( 45334 )
A hlavne si postezujte co hraji v radiu.......
kadak
   *new*
10.02.2011 13:41:05    ( 45332 )
Tak ještě jednou od začátku a pomalu. Vím jak to dnes funguje. Je to tak správně? NE! Koliduje to s životem. Mareš je jen ukázka zvrhlosti systému, kde na jedné straně země umírají děti podvýživou, co několik sekund dítě a na druhé straně je Mareš. Že to spolu nesouvisí? Ale no táááák! (Raději na vysvětlenou, protože stále váhám, jestli si rozumíme: Aby společnost mohla vytvořit takové Mareše, musí být relativně dost bohatá. Bohatá je na základě chudoby rozvojových států. Jinak to dnes nejde a je to tak.)

Mimoto tihle ti "umělci", a sportovci jsou vlastně placenou reklamou na tohle zřízení. Když se budeš snažit, můžeš být jako oni! Ale hovno! Nemůžeš! Narodil ses v Mali a nedožiješ tří let. Tak to je...

EDIT:
A jak s tím souvisí ta daň, že? No jednoduše. Přesto, že jsme relativně vyspělá země a žijeme na úkor rozvojových zemí, i u nás žijí lidé na úkor druhých. Prostě je to tak. A ta progresívní daň to alespoň "zespravedlňuje", tak to je.
deus
   *new*
10.02.2011 12:34:16    ( 45330 )
Pronajmi si hřiště v Jistebníku a uspořádej tam akci, na které budeš hrát na kytaru a zpívat. Kolik lidí tam přijde, když bude vstupné deset korun? Když to samé udělá Nohavica, může prodávat lístky po dvou stovkách a bude tam narváno k prasknutí. A o tom to je.

Brácha pojede do Prahy na muzikál "Kat Mydlář". Já bych na muzikál do Prahy nejel zadarmo, kdyby mi to někdo zaplatil a dal mi k tomu tisícovku navíc, možná bych o tom uvažoval. Já jel loni na Barumku, vyšlo mě to zhruba na tisícovku, spal jsem na parkovišti v autě a přes den postával v nic-moc počasí někde v mokré trávě. Ty bys na to třeba řekl "na to bych se mohl vysrat, auta mě nezajímají". Já bych zas nešel na Baník. Vidíš ty rozdíly? Stejné akce mají pro různé lidi různou, a často šíleně rozdílnou hodnotu. Jako ta voda na Sahaře a písek na Islandu.

A tak jsou lidi, kteří jsou ochotní poslouchat blbý Marešovy pindy v rádiu nebo si dokonce koupit jeho cédéčko nebo jít na hudební akci kvůli tomu, že to Mareš moderuje. Pro ty lidi to má cenu a vynaložené prostředky jim něco dávají. Můžu si o nich myslet co chci, stejně jako si myslím o lidech co byli v době Beatles ochotní koupit za šílený peníze cár prostěradla, protože na něm "spal Paul". Ale nebudu jim to brát, je to jejich rozhodnutí a jejich životy, ať si s nima nakládají jak chtějí.
kadak
   *new*
10.02.2011 12:17:13    ( 45329 )
No a proto co píšeš je nutné zavést progresivní daň, jakožto minimum k "zespravedlivění" téhle společnosti v rámci jejích možností, které jsou limitovány právě jejími vlastnostmi (ruka trhu, konkurence, atd.) Je jasné, že musí být rozdíl v ohodnocení uklízečky a řekněme manažera. Rozdíl ovšem nemůže být "několikařádový".

Ad Leoš - klidně si budu honit dvacet hodin denně péro. Budu stejně uhoněný jako Mrdeš a přínos pro společnost bude úplně stejný. Tak kde sou ty prachy, že?

Mám zcela jasnou představu, jak dneska svět funguje, to ovšem vůbec neznamená, že se s tím hodlám smířit... ...jde nám přeci jen o víc, než o dovolenou v Chorvatsku, o trendy boty, nové rifle, super empétrojku a o kotel žrádla. Jde nám o život a to doslova.
deus
   *new*
10.02.2011 11:49:08    ( 45327 )
1, Usměvák.

2, Kdysi dávno se mě Jarda ptal, jak je to možný že člověk co kope výkopy má tak mizerný peníze a člověk co sedí v kanclu má mnohem víc. Tenkrát jsem mu řekl že je to tím, že člověka z kanclu můžeš poslat kopat výkop, ale kopáče nemůžeš posadit k výkresům.

3, "Výše platů se ani náhodou neodvíjejí od něčeho tak podružného jako jsou schopnosti.". No, tak třeba ve státní správě to jistě platí [otrávená knihovnice co "to už dělá" už dvacet let a furt si jen na něco stěžuje a snaží se něco ojebat má větší výplatu než mladá holka (zatím ještě) plná ideálů, nápadů a která se čtenáři dobře vychází...]. V soukromém sektoru to jistě taky na řadě míst platí, ale už ne tak často.
Jo - teď jsem si všimnul toho Leoše. Rád ho nemám, ale ten člověk pracuje 20 hodin denně a kdyby po něm ovce nešílely, tak by si taky tolik nevydělal. Proč má víc peněz, než deset primářů? Odpovím ti otázkou: kolik lidí zná prof. Holého a kolik lidí zná Káju Gotta?

Škrtací tag je <strike>strike</strike>
kadak
   *new*
10.02.2011 11:40:15    ( 45324 )
1. Pardon, já to až tak moc nečetl. Nicméně v tom ojíždění cest má pravdu! (usměvák)

2. Problém není v procentuální odvodu. Problém je v tom, že většina zaměstnání je nesmyslně podhodnocená a jiná jsou trestuhodně nadhodnocená. Progresivní daň je způsob jak tuhle asocialitu trošku "zespravedlnit" v rámci tohoto nemorálního a nelidského zřízení. (samozřejmě, že nejlepší bude tohle zřízení zrušit, už se těším)

3. Neříkej mi, že si myslíš, že si placen za své schopnosti. Ty si přece zboží na trhu práce. Nemáš schopnosti, máš pouze cenu, která závisí na tvé oblíbené neviditelné ruce trhu. Výše platů se ani náhodou neodvíjejí od něčeho tak podružného jako jsou schopnosti a už vůbec ne od něčeho jako je "prospěšnost" pro společnost. Pokud chceš tvrdit že jsou lidi odměňováni podle schopností, vysvětli mi, proč takový Leoš Mrdeš vydojí více peněz za měsíc nežli deset primářů onkologických klinik.

Ne ne ne, tohle opravdu se schopnostmi nemá vůbec NIC SPOLEČNÉHO!!!

EDIT:
Všiml jsem si, že ses zamiloval do "škrtacího" tagu, hned jak se ho naučím používat, začnu taky škrtat! (usměvák)
deus
   *new*
10.02.2011 10:27:55    ( 45320 )
Co jiného než progresivní daň je daň určená procentuálně? Já přece platím úplně jinou daň než uklízečka nebo můj šéf. Nebo ne? To jeho argumentování spotřebou je taky fest mimo - ta hypotetická rodina Svobodových za svou "vyšší spotřebu" taky platí víc - spotřebují víc benzínu (zaplatí víc na dani), spotřebují kvalitnější potraviny (stará Svobodová utratí za nákup víc, protože kupuje dražší žrádlo a tak zaplatí i víc na dani než stará Nováková) a alkohol(starej Svoboda zaplatí na dani z flašky kvalitní whisky víc než starej Novák ze svý bedny lacinejch lahváčů). Protože v podstatě všechny legální obchody jsou zdaněný, tak člověk s větším příjmem (a spotřebou) zaplatí víc. Od příští výplaty si to schválně spočítám, do poslední korunky, od výplaty k výplatě, sice mě to asi bude stát nervy, ale chci to zkusit.

Edit: Oprav si prosím ve svém EDIT tuhle větu: "Prostě chci být solidární k těm, kteří nemají takové možnosti schopnosti jako já."
kadak
   *new*
10.02.2011 10:20:12    ( 45318 )
Pán je mnohem méně pomatený, než se ti zdá. V podstatě má pravdu, jen to píše poněkud "méně ohrabaně". Naopak rovná daň je pomatená záležitost ještě více zohledňující ty, kteří díky svým schopnostem profitují na nesparavedlivě rozložené společnosti. Progresivní daň na ně! Tu nejprogresivnější!

EDIT:

Jsem pro progresivní daň, i když by mne její zavedení negativně zasáhlo. Prostě chci být solidární k těm, kteří nemají takové možnosti jako já. To že se s následně vybranými penězi zachází, tak jak se zachází je problém jiný, který v téhle otázce neřeším.
deus
   *new*
10.02.2011 09:46:34    ( 45317 )
gappak
   *new*
09.02.2011 22:52:15    ( 45310 )
same frikulin je ta nase cr

Plzeňské studium miliardáře Vítka: zkouška v den nástupu, další z vězení
November 2024
PoUtStCtPaSoNe
28293031010203
04050607080910