Diskuze o politice
kadak
   *new*
22.11.2012 07:17:57    ( 61401 )
Odpověď:

Vážený pane Jakle,

pan prezident má ve svém týmu zcela jistě spoustu odborníků, kteří mu mohou podat co nejobjektivnější vykreslení situace kolem "církevních restitucí", tak aby se mohl rozhodnout zda zákon vetovat či nikoli v souladu s morálkou a těmito fakty. Zároveň jsem si jist, že si v tomto velmi závažném případě nechal udělat svůj vlastní výzkum veřejného mínění, na základě kterého se bude taktéž rozhodovat.

Důvodem zaslání výzvy formulované HzPD tedy očividně nebylo poskytování dalších argumentů. Důvodem bylo vyjádření podpory a souhlasu s touto výzvou, což jsem potvrdil svým podpisem a uvedením celé adresy pod dopisem.

Svou podporu jsem tedy svým podpisem vyjádřil, zřejmě jako řada jiných. Pokud trváte na tom, že se jedná o jeden dopis, uveďte prosím do své "rešerše" došlých dopisů k tomuto tématu pro pana prezidenta, že tento dopis podepsalo xy lidí. Když mluvíte o "imejlovém" tlaku, zřejmě těch podpisů nebude dva nebo tři, což by mohlo mít svou váhu, byť ne nějak ohromující,...

Vážený pane Jakle,

v době, kdy se volební účast vyšplhá na ohromujících 30% mi od Vás, jakožto zástupce vrcholného politika, připadá poměrně dost hrdé, zesměšňovat jakoukoli iniciativu, kterou se jednotlivec snaží alespoň minimálně ovlivnit veřejné dění a správu věcí veřejných. Přišel jste s výborným nápadem zrealizovat "imejlovou" aktivitu "za prodloužené otevírací doby v hospodě Na růžku". V pohádkách chodili pánové z hradu přestrojení za "obyčejné lidi" také do hospod, aby se dozvěděli, co si o nich lid doopravdy myslí. Možná by pro vaši činnost nebylo špatnou zpětnou vazbou podobnou "imejlovou aktivitu" vykonat. Je zřejmé, že po třech pivech míra upřímnosti pisatelů výrazně narůstá.

Zdraví

Tak, a je to poslané. Už to nejde z drátu vysát zpátky. Myslím, že na mou prosbu z horní části textu se asi vysere,...
kadak
   *new*
22.11.2012 00:46:09    ( 61400 )
Tak jak jsem dostal, tak kopíruju.

Bez hlavičky, bez oslovení,...

Dne 21. listopadu 2012 17:32 Jakl Ladislav napsal(a):

Z takové akce se prezident o mínění lidí nic nedozví, jen o jedné imejlové aktivitě, jakou umím udělat i za prodloužení otevírací doby v hospodě Na růžku.
Při vší úctě zkuste příště rovnou poslat vlastní dopis se svými argumenty.
Mám takových argumentačně podložených na stole štos a beru je velmi vážně.
Pokud si ale někdo myslí, že svého dosáhne imejlovým tlakem, kampaní, při které metodou ctrl c ctrl v přebere cizí vzor dopisu i s chybami a zapojí se tak do hromadné imejlové akce, tak se mýlí. Je to pořád jeden dopis. To už je lepší podepsat se na petici. A ješte lepší přijít se svými poznatky a argumenty.
Zdraví
L. Jakl

KunA
   *new*
21.11.2012 13:13:48    ( 61393 )
Ondreji na Tvou ukecanou a "prechytracenou hubu nevymachanou, rozumemej drzku" jsem asi poprve hrdy! Palec nahoru-borec na konec:)

Skoda te licomernosti
kadak
   *new*
21.11.2012 13:02:52    ( 61392 )
Kurva, teď mě sere, že jsem do té odpovědi neimplementoval slovo "licoměrný"...

...třeba, pokud není pan prezident licoměrka, tak...

EDIT:
Tak a deme robit. Konečně.
kadak
   *new*
21.11.2012 12:58:25    ( 61389 )
Před hodinou jsem dostal odpověď na můj email (viz příspěvek 20.11.2012 18:23:47 ( 61332 ) přímo z hradu od pana Jakla.

Jakl Ladislav

11:12 (před 1 h)

Dobrý den.

Tento dopis už jsme dostali.
Váhu jeho argumentů nezvýší, když ho pan prezident obdrží ještě desetkrát.

Zdraví

L. Jakl

Odepsal jsem

Vážený pane Jakle,

jistě máte pravdu, že váhu argumentů počet stejných dopisů nezvýší. Myslím, že oba víme, že o to zde nejde, protože argumenty uvedené v dopise jsou dosti ?těžké?, aby prezident mohl zákon s čistým svědomím vetovat. Jde o vyjádření nesouhlasu s něčím, co se zde léta plánuje, co není v souladu s názorem zhruba 80% občanů. Jako obyčejný člověk nemám prakticky žádnou možnost zastavit něco mne tak přesahujícího, jako jsou církevní restituce. Proto jsem využil formulace HzPD, která přesně vyjadřuje to co bych sám stěží napsal lépe. Doufám, že obdržíte podobných emailů mnohem více a nemyslím si, že jich bude jen ještě deset. Nejde o zvyšování váhy argumentů, ale o vyjádření nesouhlasu a o prosbu o ?pomoc? na posledním místě, které se nás 80% občanů v této věci může ještě ?zastat?.

S pozdravem

EDIT:
Ve výzvě psali, že pokud není email podepsaný, vůbec jej neberou v potaz. Mám dojem, že neberou v potaz ani všechny podepsané,...
kadak
   *new*
21.11.2012 10:11:03    ( 61358 )
Povidám! Žlutý kostýmek a na hrad!

Kocába volit nemůžeš, není v nabídce. A na čabajku zajdi ke Špejlikovi.
gappak
   *new*
21.11.2012 09:54:56    ( 61355 )
Ja bych za prezidenta Kocába a tu jeho čabajku za první dámu.
kadak
   *new*
21.11.2012 09:43:52    ( 61353 )
Navazuji volně na předchozí příspěvek, když jsme u těch prezidentských kandidátů.

Já, pokud si musíme vybrat z toho, co nám nabízí, tak jednoznačně beru Bobošíkovou. Nechci být licoměrný, takže Vám to řeknu na rovinu. To kvůli těm kozám.
kadak
   *new*
21.11.2012 09:37:41    ( 61351 )
deus:

Jestli narážíš na tohle, tak já musím s tím Tomiem souhlasit. Zřejmě zrovna vlaje tím směrem, kam já bezvýhradně souhlasím!

A navíc se mi líbí výrok:
Kandidát na prezidenta Tomio Okamura se pustil do obhajoby KSČM a komunismu. Na svém blogu na iDNES.cz jej označil za nejdemokratičtější systém, který svět poznal. Podle něj je od politiků licoměrné, když v kampaních straší komunisty.

Zejména pak slovo "licoměrný" se mi moc líbí a hodlám jím obohatit svůj slovník. Tak jako nedávno deusem použitým slovem "novotvar", které již ve slovníku mám, jen jsem doposud nenašel příležitost slovo adekvátně použít.
deus
   *new*
20.11.2012 21:46:53    ( 61333 )
Právě jsem pochopil, co znamená japonské slovo "Okamura". Je to takový překladatelský oříšek, ale dalo by se říci že jde o obdobu českého úsloví "Kam vítr, tam plášť".
kadak
   *new*
20.11.2012 18:23:47    ( 61332 )
Jsem registrovaným odběratelem emailů HzPD. Tenhle email mi dneska došel, obratem jsem napsal na prezidentskou kancelář. Pokud máte někdo zájem a já pevně věřím, že se alepoň několik v Vás najde, přečtěte si výzvu a pak taky třeba prezidentovi napište. Ne že by to mohlo něco změnit...

toto je text emailu:

Vážení přátelé,

žádáme Vás ještě jednou o pomoc a podporu ve věci zákona o majetkového vyrovnání s církvemi. Poslední možností, jak zabránit přijetí tohoto zákona, je prezidentské veto.
Pokud se ztotožníte s textem výzvy, uvedeným níže pod rovnítky, doplňte, prosím, dolů své osobní údaje (anonymní výzvy nejsou brány v potaz) a přepošlete ho na e-mailovou adresu ladislav.jakl@hrad.cz (ladislav.jakl@hrad.cz), která je zároveň e-mailovou adresou Oddělení pro styk s veřejností Pražského hradu.
Před přeposláním, prosím, vymažte tento úvodní vysvětlující text až po řádek rovnítek.
Dále Vás prosíme, abyste tento e-mail přeposlali i svým přátelům a známým, aby i oni mohli případně oslovit pana prezidenta.
Text výzvy pochopitelně není závazný ? budete-li jej upravovat, zdržte se, prosím, silných slov a hrubostí. Hrubost ani silná slova nejsou argumentem.

Za podporu předem děkujeme.

PhDr. Milan Valach, Ph.D.
Mluvčí Hnutí za Přímou Demokracii

=====================================================================================================================================

Vážený pane prezidente.

Se zákonem o majetkovém vyrovnání s církvemi nesouhlasí podle sociologických průzkumů 80% občanů, včetně věřících a duchovních některých církví. To nezpochybňuje ani vláda ČR, ani pan arcibiskup Duka.
K tomu, že dikce zákona navzdory znění § 1 může způsobit prolomení Benešových dekretů, se už vyjadřovaly takové právní autority, jako např. pan profesor Václav Pavlíček (Univerzita Karlova), JUDr. Karol Hrádela (advokát) i Váš právní poradce JUDr. Jaroslav Kuba.
Ujištění předsedy vlády, že zákon Benešovy dekrety neprolomí, mi proto připadá neodpovědné a účelové, protože jejich argumentaci se ani nepokusil zpochybnit.
Vzhledem k tomu se připojuji k výzvě disidenty a spisovatelky Lenky Procházkové (její projev na Národní třídě 17.11.2012) a Hnutí za Přímou Demokracii http://www.hzpd.cz/napiste-prezidentovi (http://www.hzpd.cz/napiste-prezidentovi)

a žádám Vás, vážený pane prezidente, abyste tento velice kontroverzní zákon VETOVAL.

S pozdravem

Tituly, jméno a příjmení
Ulice a číslo domu
PSČ, město
kadak
   *new*
20.11.2012 11:01:28    ( 61310 )
A tady je další emotivní článek, jak všichni političtí vězni z plzeňského kraje protestují. Oba dva se u toho nechali i vyfotit.

Muhe hehe he.

"Komunisti byli zalezlí jako červi v zemi. Najednou, jakmile se začne oteplovat, vylezou ven a začnou kousat,"

Mu he he hehehe! Čelba!
kadak
   *new*
20.11.2012 10:45:36    ( 61308 )
KunA

...no hlavně je to zpráva hodná titulní strany iDnesu. Nikdo soudný to nečte,...

deus:

Velmi vtipné a trefné. Jen s těmi předsedy a místopředsedy je to naopak, čili opačně. Knížepán je ten, kdo dohlíží, jestli se to tu správně všechno odvíjí. Mirek je jen tajtrlík. Předpokládám, že se o tom brzo přesvědčíme. Až jej nebudou potřebovat, půjde ke dnu i s nějakou korupční aférou a kníže bude jen moralisticky kroutit hlavou.

Kníže tu dohlíží už od 90.let na správný chod věcí už od dob V.H. 100 % jistota.
KunA
   *new*
20.11.2012 10:31:31    ( 61306 )
Podle te fotky, jde videt, ze Ti studenti maji svoje zkusenosti dle jejich mladickemu veku s obema rezimy a neprezentuji nazor nekoho jineho...

Asi to sou humanitneliberalni intelektualove s gymplu bych to typoval (clanek sem necet)
deus
   *new*
20.11.2012 10:11:22    ( 61303 )
Pátek
Nástup nové ministryně Ludmily Mullerové do úřadu (Ministerstvo práce asociálních věcí):
"Jsem rozhodnuta bojovat za zachování identifikační funkce a částečně platební funkce. To znamená, že by karta nebyla povinná".

Sobota
Telefonát od předsedymístopředsedy:
"Lído, ty krávo, ty vole, to's posrala, víš kolik v tom máme peněz, debile?"

Neděle
Telefonát od předsedy:
"Ludmilo, s těma S-kartama bude třeba něco udělat, Mirek na mě celý víkend řval."

Pondělí
Nové vyjádření ministryně Mullerové:
"Sociální karty musí být povinné, jejich dobrovolnost by ohrozila celý systém výplaty sociálních dávek"

Více než myslíte!
kadak
   *new*
20.11.2012 09:13:24    ( 61300 )
Leninovy citáty NE!

MUHE HE HE HE!

Kdyby si radši dali špeka a zašli na pár piv do Ponorky, tak jak to v jejich věku dělal každý slušný člověk...

Muhe he he he he!
wilda
   *new*
19.11.2012 18:18:00    ( 61293 )
... 9/22 byla poslední fotka co jsem zvladl "blicíasracísmajlíkvjednom"!
kadak
   *new*
19.11.2012 16:23:40    ( 61291 )
...pičo, tak z toho je zle i mi!
KunA
   *new*
19.11.2012 16:13:25    ( 61290 )
kadak
   *new*
19.11.2012 15:56:45    ( 61289 )
...a ta je taky dobrá:

...vysoký Jááálovéééc,
vysoký jako jááááá...
kadak
   *new*
19.11.2012 15:52:14    ( 61288 )
Je to na nasrání, ale pořád to jsou malé věci. Když tohle "plýtvání" porovnáš s chováním společnosti jako takové, je to jen kapka do oceánu. Teď narážím na plýtvání "reálné", tedy časem a prostředky - energií a surovinami a ne jen plýtvání penězy,...

Celý svět jede v konzumním vlaku, nic než pokleslá a trapná zábava a nekonečná spotřeba a mě má rozhořčit nějaký úředník co ukradne auto? To už je jen odraz v zrcadle téhle společnosti.

Co kdyby systémově nikdo nemohl hromadit nesmyslné bohatství za účelem osobního zneužívání? Jak by se potom korupčnilo, že?

To je zase můj pohled na svět. Kdyby nešlo hromadit, není čím uplácet ani za co budovat mafiánské struktury. Celkem jednoduché.
deus
   *new*
18.11.2012 12:17:32    ( 61282 )
ÚOHS nutně potřebuje nová auta. No, máme napnutý státní rozpočet a je třeba nekompromisně šetřit, takže bych milým úředníkům koupil měsíční jízdenku na MHD a kilometrickou banku a za uspořené peníze zaměstnal pro úředníčky drába s hódně dlouhým bičem osobního trenéra.
wilda
   *new*
16.11.2012 16:59:38    ( 61272 )
+ si samozřejmě musí opatřit energetický štítek! #60268
deus
   *new*
16.11.2012 16:06:05    ( 61271 )
Svině!!!

"Všichni, kdo právě prodávají byt, dům, pozemek či jakoukoli jinou nemovitost, zaplatí s největší pravděpodobností od příštího roku vyšší daň z převodu nemovitostí.

Součástí daňového balíčku, který poslanci schválili na začátku listopadu, je i zvýšení sazby daně z převodu nemovitostí ze současných tří na čtyři procenta."

kadak
   *new*
15.11.2012 13:58:51    ( 61231 )
Zasypal raketami...

...to už jim ani nelítají, že je museli sypat přes tu betonovou zeď?
gappak
   *new*
15.11.2012 13:47:03    ( 61229 )
A Poďmééééé...

Hamás zasypal Izrael raketami, tanky už se řadí u Gazy

Schyluje se k první pozemní izraelské operaci v pásmu od roku 2008

http://aktualne.centrum.cz/zahranici/blizky-vychod/clanek.phtml?id=763378

kadak
   *new*
14.11.2012 17:51:21    ( 61185 )
Wilda:

Já to nemyslel trošku jinak. Tyhle opravdu v uvozovkách "malichernosti" se nafukují, ale nejsou zásadní. Přesto mi můj známý řekne, že teď už má strach jen z "těch islamistů", ale ještě nikdy žádného neměl kde v Olomouci potkat. Ale opravdových hrozeb se nebojí, protože je nedokáže vnímat... Třebas ten NATO dýchánek bere jako zábavu pro děti, kde si můžou prohlédnout zblízka B52...

Takže s tebou souhlasím, že je to maras, ale zároveň říkám, že se tyhle věci takhle podané záměrně objevují v novinách. Tak jsem to myslel.
Radek
   *new*
14.11.2012 15:22:07    ( 61179 )
wilda
   *new*
14.11.2012 14:30:14    ( 61175 )
Omyl tohle je PROislamská buzerace. Multi-kulti ano, ale s tím, že pokud mi dá nějaká země/komunita/etnikum možnost v ní žít, tak bych se měl chovat podle jejich zákonů/pravidel!

Maras mi začíná připadat to, že kdykoliv někdo v této zemi řekne něco na téma židé, islám, cikáni, asiaté atd., tak je hned napaden, že je antisemita, rasista ...

P.S. Nevím, že by tam byl někde zmíněn terorismus nebo sem ho zmínil já.

edit:

O tomhle mluvim
kadak
   *new*
14.11.2012 14:02:37    ( 61174 )
To je zase protiislamská buzerace. Přitom největší teroristická skupina světa každý rok ukazuje své vražedné nástroje za zvuku fanfár na mošnovském letišti. Podívat se přijde na dvěstě tisíc lidí.

maras
November 2024
PoUtStCtPaSoNe
28293031010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293001